En Sıcak Konular

Rolling Stone'un kapağı tepki çekti

18 Temmuz 2013 11:02 tsi
Ünlü müzik dergisi Rolling Stone, Ağustos sayısı kapağında Boston'da düzenlenen bombalı saldırı sanığı Djohar Tsarnaev'in fotoğrafını yayınlayınca ABD'de büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medya ve basında eleştirilen dergiyi bazı büyük marketler Ağustos ayında şubelerinde satmayacaklarını duyurdu.

Ağustos sayısının kapak fotoğrafını internette yayınlayan Rolling Stone için bir çok kişi sosyal medya aracılığıyla tepkisini dile getirdi. Facebook ve Twitter başta olmak üzere dergiyi eleştirenler, terör zanlısı birinin fotoğrafının kapaktan 'rock yıldızı' gibi yayınlanmasının başka insanları da aynı şeye özendirebileceği yorumunda bulundu.

Kardeşi ile birlikte 15 Nisan’daki Boston Maratonu’na bombalı saldırı suçlamasıyla tutuklanıp hapse atılan 19 yaşındaki Djohar Tsarnaev, geçtiğimiz hafta çıktığı ilk duruşmasında suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Rolling Stone dergisinin kapak yaptığı fotoğrafı New York Times gazetesi de birinci sayfasında yayınlanmıştı.

Twitter üzerinden görüşlerini paylaşanlar, Djohar Tsarnaev'in kapakta yer alan fotoğrafının, daha önce birçok dergiye kapak fotoğrafı olmuş ünlü besteci ve şarkıcı Bob Dylon’ı anımsattığını yazdı.

Dergiye tepki gösterenler arasında ünlü pop yıldızı Pink de bulunuyor. Pink, Twitter'dan paylaştığı mesajında, ''Rolling Stone korkunç, adi ve salakça bir seçim yaptı. Bu zeki veya radikal bir karar değil. Büyük hayal kırıklığına uğradım!" dedi.

Boston Maratonu saldırısında yaralanan 260’dan fazla kişi için 300 bin dolar bağışta bulunan Bostonlu punk grubu ''Dropkick Murphys'' de derginin kapak seçimine tepki gösterdi. Grup mesajında, "Kendinden utanmalısın Rolling Stone! Neden bu pislik yerine bu saldırının cesur kurbanlarından birinin fotoğrafını kullanmıyorsun?" diye sordu.

DERGİ KENDİNİ SAVUNDU

Rolling Stone'nun ağustos sayısında Djohar Tsarnaev'in hikâyesi anlatılıyor. Derginin editörlerinden Janet Reitman yazısında 'popüler, umut vaadeden ama ailesinden destek bulamayan bir öğrenci' olarak tanımladığı Tsarnaev'in nasıl radikallerle tanışıp canavara dönüştüğünü ele aldı.

Eleştiriler ve derginin boykot edilmesi hakkında açıklama yapan dergi, Djohar’ın kapak fotoğrafı olarak kullanılmasını, ''Yaptığımız çok ciddi ve anlamlı çünkü kültürel ve politik yaşamımızda çok önemli bir olay.'' şeklinde savundu.

Dergi, okurlarının ağırlıklı olarak Djohar ile aynı yaş grubunda olduğuna dikkat çekerek, ''Bize bu sorunun karmaşıklığını incelemek ve böyle bir trajediyi daha kapsamlı bir anlayışla ele almak düşer.'' dedi.

Ünlü ilaç marketi zinciri CVS ve Walgreens Cuma günü satışa çıkacak olan Rolling Stone'un ağustos sayısını şubelerinde satmayacaklarını ilan etti.

Boston saldırısı, Amerikan topraklarında 11 Eylül'den sonra düzenlenen en büyük saldırı olarak niteleniyor.

cihan


Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs