-VİDEO | " /> -VİDEO | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan Edebalı'nın mesajını kime yolluyor? -VİDEO

3 Ağustos 2007 16:41 tsi
Erdoğan Edebalı'nın mesajını kime yolluyor? -VİDEO Başbakan Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Ak Parti Genel Merkezi'nde biraraya geldiği milletvekillerive partililerle görüşerek, Şeyh Edebalı'nın Osman Gazi'ye nasihatını onlara okudu:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin değerlerinden, Cumhuriyetin temel niteliklerinden taviz vermeden yola devam edeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, partisine mensup milletvekilleri ile biraraya geldi. Erdoğan, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık öz güvenine kavuştuğunu söyledi. AK Parti'nin siyasi haritayı parçalı olmaktan büsbütün kurtardığını ifade eden Erdoğan, güven ve istikrarın sağlandığını kaydetti. Erdoğan, şimdi ise Türkiye'nin daha ileri adımlar atması, özgürlük alanının daha çok geliştirilmesi, adalet duygusunun daha çok belirginleşmesi, devlet millet kaynaşmasının daha sağlam bir temele oturması için milletten gelen güçlerini fiiliyata çıkaracaklarını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Kendini toplumsal merkezle tanımlayan AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet iradesinin aksine hiçbir adım atmayacak, milletin talepleri doğrultusunda milletimizle birlikte yürümeye azami gayreti gösterecektir. Her zaman söylüyoruz; AK Parti'nin hamurunu millet yoğurmuştur. Ne zafer sarhoşluğuna kapılacağız, ne de başarılarımız başımızı döndürecek. Zira, siyaset; iktidar, güç, itibar sınavlarının en ağırıdır, en zorudur. Unutmayalım ki bizlerden önce de o makamlarda yüzlerce, binlerce insan oturuyordu ve yine unutmayalım ki bizler de geçici bir süre için bu görevlerdeyiz.''

"En çok iki şeye üzüldüm"

Konuşmasında, seçim süreci ve onun ardından kendisini üzen en önemli olayın MHP'den İstanbul milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder'in trafik kazasında vefat etmesi olduğunu belirten Erdoğan, ''Kim bilir o arkadaşımızın da ülkemize hizmet için ne idealleri vardı, TBMM'de hangi çalışmalara imzasını atacaktı? Ama ecel bu arkadaşımızı mazbatasını almaya giderken yakaladı'' diye konuştu.

"Sonuç, Ak Parti'nin sorumluluklarını arttırmıştır"

Başbakan Erdoğan, herkesin fani olduğunu belirterek, herkesin dünyadan göçüp gideceğini ifade etti. Erdoğan, önemli olanın hakkaniyet kriterlerini gözetmek olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Sandıktan çıkan sonuç AK Parti'nin sorumluluklarını artırmıştır. Herkes seçim sonucunu kendi cephesinden değerlendirebilir. Bazıları kendi hatalarından ders almadan millete kızma hakkını kendilerinde görebilir. Ama bizim çıkaracağımız sonuç, milletin bize yüklediği sorumluluğu hissetmektir. Biz, bize oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızın hissiyatını anlamayı bir borç biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızın politik tercihini mantıksız, anlaşılmaz, şaşkınlık verici bulmuyoruz. Milletimizi reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlayamayan, doğruları göremeyecek bir kitle olarak görenler bir kez daha yanılmışlardır. Türk toplumunun sağduyusu, derin basireti, olayları değerlendirme kabiliyeti her zamanki gibi en yüksek derecede tecelli etmiştir. Buna saygı duymak, bu iradeyi anlamaya çalışmak, bu tercihleri doğru okumak aslında Türk siyasetçilerinin görevidir. Bizler AK Parti milletvekilleri olarak Türkiye'nin hem aklı, hem vicdanı olacağız.''

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarının ortaya çıkardığı gerçeklerin AK Parti'nin yaptığı reformlar ve uyguladığı politikalar olduğunu ifade ederek, istikrar ve güvenin sağlanmasının ardından ''Tamam mı devam mı?'' sorusu ile muhatap olan Türk milletinin ''Durmak yok, yola devam'' dediğini kaydetti. Erdoğan, ''Avrupa Birliği'ne katılım sürecini aynı kararlılıkla sürdürecek, milletimizin yaşam standardını yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız'' dedi.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için yeni dönemde büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizi el ele bugün olduğundan çok daha yüksek yerlere taşıyacağız. Milletimizin değerlerinden, cumhuriyetimizin temel niteliklerinden taviz vermeden yola devam edeceğiz'' dedi. Erdoğan, ''Sizler 70 milyon vatandaşımızın gülen yüzü, konuşan dili olacaksınız'' diye hitap ettiği milletvekillerine, Şeyh Edebali'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'e nasihatını okudu.

Şeyh Edebalı'nın Osman Gazi'ye nasihatı:

Ey oğul, artık Bey'sin!
Bundan sonra
öfke bize, uysallık sana.
Güceniklik bize, gönül almak sana.
Suçlamak bize, katlanmak sana.
Acizlik bize, hoşgörmek sana.
Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.
Haksızlık bize, bağışlamak sana...


Ey oğul, sabretmesini bil,
vaktinden önce çiçek açmaz.
Şunu da unutma;
insanı yaşat ki devlet yaşasın.


Ey oğul, işin ağır,
işin çetin, gücün kula bağlı.
Allah yardımcın olsun...
Güçlüsün, kuvvetlisin,
akıllısın, kelamlısın!
Ama; bunları nerede,
nasıl kullanacağını bilmezsen
sabah rüzgarında savrulur gidersin.
Öfken ve nefsin bir olup aklını yener.
Daima sabırlı, sebatlı ve
iradene sahip olasın!
Dünya,
senin gözlerinin gördüğü gibi değildir.
Bütün bilinmeyenler,
feth edilmeyenler, görünmeyenler,
ancak sen faziletli ve ahlaklı olursan
gün ışığına çıkacaktır.


Ey oğul! Ananı , atanı say!
Bereket büyüklerle beraberdir.
İnancını kaybedersen ,
yeşilken çöllere dönersin.
Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma!
Gördüğünü görme! Bildiğini bilme!
Sevildiğin yere sık gidip gelme!


Ey oğul! Üç kişiye acı:
Cahil arasındaki alime ,
zenginken fakir düşene ve
hatırlı iken itibarını kaybedene.


Ey oğul! Unutma ki,
yüksekte yer tutanlar,
aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Haklıysan mücadeleden korkma!...

 

İşte o görüntüler:
.

haber7.com & samanyolu



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs