En Sıcak Konular

40 Terörist Kinzir'de kuşatıldı

3 Ağustos 2007 15:56 tsi
40 Terörist Kinzir'de kuşatıldı Tunceli'de 5 bin askerin katıldığı operasyonda, 40 terörist, Kinzir Ormanları'nda kuşatıldı. Tamamen sarılan bölgede şiddetli çatışmalar var. Kobra helikopterl dağları bombalıyor.

Ferit DEMİR'in haberi

Terör örgütü PKK’nın sözde Dersim eyalet komutanı olan ‘Baver’ kad adlı terörist Sülayman Şahin’in de bulunduğu teröristler Aliboğazı Mevkii’ne doğru kaçarken, bölge tamamen sarıldı. Bölgede çatışmalar devam ederken, biri mayına basan, diğeri çatışmada 2 er yaralandı.
Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde Hozat 51’inci Motorlu Piyade Tugayı, Jandarma İl Komutanlığı, Elazığ’dan takviye olarak gelen Özel Jandarma timleri ve Erzincan Jandarma Komutanlığı’nın PKK’lı teröristlere yönelik başlattığı operasyon 3 gündür tüm hızıyla sürüyor. Yaklaşık 5 bin askerin katıldığı operasyondaki çatışmalarda bugüne kadar toplam 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi yaralandı. 1’i kadın 8 terörist ise ölü olarak ele geçirildi. Tunceli merkez, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek İlçeleri kırsalında sürdürülen operasyonda dün gece mayına basan er Ziya Berkır ile çatışmada kurşun isabet eden er Semih Hatay yaralandı. Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

40 Terörist ormanda kuşatıldı

Hozat’ın Kinzir Ormanları bölgesinde güvenlik güçleri, aralarında terör örgütü PKK’nın sözde Dersim eyalet komutanı olduğu söylenen ‘Baver’ kod adlı Süleyman Şahin’in de bulunduğu 40 teröristi kıstırdı.

Terörist Şahin’in geçen yıla kadar örgütün İran sorumluluğunu yaptığı, Eylül ayında Tunceli bölgesine gönderilerek Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölge sorumluluğu verildiği kaydedildi. Terör örgütünün silahlı kanadı HPG’nin komuta kademesinde olan Şahin’in de bulunduğu 40 kişilik terörist grubun, ablukadan kurtulmak için Aliboğazı Mevkii’ne doğru kaçmaya çalıştığı belirtildi.

Sıkıştırılan teröristlerin bölgeden kaçmaması için alan tamamen kuşatılırken, teröristlerin yaz ve kış aylarında gizlendikleri ve stratejik bir konuma sahip meşelik ormanlık alana havadan Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Teröristlerin bulunduğu alanlar havadan helikopterlerle bombalanmaya başlandı. Operasyonlarda sık sık çatışmalar olurken, Erzincan Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler de teröristlerin kuşatmadan kurtulup, Munzur Dağları'na kaçmasını önlemek için bölgeyi kuşattı.

Şiddetli çatışmalar

Tunceli’de büyük operasyon her geçen saat genişletilirken, Elazığ 3’nücü Ordu Komutanlığı’ndan bölgeye tekviye helikopterler gönderildi. Teröristlerin gizlendikleri alanlar Kobra helikopterlerle bombalanırken, Sikorsky helikopterlerle stratejik alanlara özel eğitimli Jandarma timleri indiriliyor.
Munzur Dağları ve Mercan Vadisi, Çambulak, Ahpanos Vadisi’nde teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanırken, şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Özellikle Ahpanos Vadisi’nde çıkan ve sabaha kadar süren çatışmanın sonuçları hakkında henüz bir bilgi edinilemedi.

Bu arada Hozat ve Ovacık ilçeleri arasındaki Karaoğlan Buzlutepe, Geyiksuyu, Buzlupınar ve Çed Deresi bölgelerine karadan çok sayıda askeri birlik sevk edildi.

Kaçtıklara alanlara mayın döşüyorlar

Güvenlik güçlerinin dağlık ve ormanlık arazide kıstırdığı teröristler, kaçarken zaman kazanmak için ayrıldıkları bölgelere mayınlı tuzaklar kuruyor. Güvenlik güçleri mayınlı tuzaklara düşmemek için büyük bir dikkat içinde operasyonlarını sürdürüyor. Operasyon kapsamında bugüne kadar teröristlerin döşediği mayınlara basan 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda Mercan Vadisi’nde ölü ele geçirilen 6 teröristin arasında bulunan ve üzerinden Amerikan yapımı iki M-16 silah çıkan teröristin üst düzey yönetici olduğu belirtildi. M-16 silahları örgütün üst düzey yöneticilerinin kullandığı belirtilirken, öldürülen teröristin örgütün sözde Dersim eyaleti komutanı yardımcısı olduğu söylenen ‘Medeni’ kod adlı terörist olduğu tahmin ediliyor. Teröristin kimlik belirleme çalışmaları sürdürülüyor.

Bu arada ölü ele geçen teröristler üzerinde 15 kilo C-4 plastik patlayıcı, 3 uzaktan kumandalı oto alarm sistemi, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

Hürriyet



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,362 µs