En Sıcak Konular

‘ABD’den önce biz harekete geçebiliriz’

15 Temmuz 2013 10:07 tsi
‘ABD’den önce biz harekete geçebiliriz’ İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a karşı uygulanan yaptırımların beklenen sonucu vermemesi durumunda ABD’nin bu ülkeye askeri müdahalede bulunması gerektiğini söyledi.

CBS Haber’e konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran’ın gün geçtikçe nükleer silah yapımına yaklaştığını, ABD’den önce İsrail’in harekete geçeceğini açıkladı.

İran’ın nükleer programına karşı İsrail’in ABD kadar beklemeye niyetli olmadığını belirten Netanyahu, “Bizim saatlerimiz ABD’ninkinden daha hızlı çalışıyor, İran’a biz daha yakınız. Açık bir hedefiz, dolayısıyla İran’ın nasıl durdurulacağı sorusuna ABD’den önce yanıt bulmak zorundayız” diye konuştu.

‘POZİSYONUMUZ DEĞİŞMEDİ’
İran seçimlerinden sonra İsrail’in pozisyonunun ve tavrının değişmediğini belirten Netanyahu, 3 Ağustos’ta yemin edecek olan yeni ılımlı reformcu lider Hassan Ruhani kontrolü altındaki İran’ın da politikasının değişmeyeceğini aktardı. İsrail Başbakanı, “Ruhani, selefi Ahmedinejad’ı kurt postunun içinde kurt olmakla eleştiriyor. Ruhani’nin stratejisi de kuzu postu içinde kurt olmaktır. İşi gülümsemek ve bombayı yapmaktır.” dedi.

‘ASKERİ MÜDAHALEYE HAZIR OLUNMALIDIR’
Tahran’ın birkaç hafta içinde nükleer hazırlıkların tamamlayacağını belirten Netanyahu, “Eğer yaptırımlar bir işe yaramazsa, herkes bilmeli ki askeri müdahaleye hazırız. Bu onların dikkatini çekebilecek tek yoldur”diye konuştu.

İsrailli bir hükümet yetkilisi de yaptığı açıklamada İran’ın fikirlerinin tamamen karşısında olduklarını, İran’dan bir an önce, uranyum zenginleştirme çalışmasını durdurmasını, çalışmalarını ortadan kaldırmasını, çöl altında yasadışı tesislerini kapatmasını ve plütonyum toplama çalışmalarını sona erdirmesini istedi.

BATI İLE İRAN’IN ARASI HALA SOĞUK
İran ve Batı, Tahran’ın uygulamış olduğu nükleer program sebebiyle uzun zamandır birbirlerine açık kapı bırakmadı. İran nükleer araştırmalarının barışçıl amaçlara hizmet ettiğini iddia etse de, Batı, İran’ın nükleer silah geliştirmeye niyetli olduğu görüşünde hem fikir.

Ntvmsnbc



Bu haber 907 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs