En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye cevap

15 Temmuz 2013 08:23 tsi
Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye cevap AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin, “Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz, çok ayıp ediyorsunuz ve gerçekten bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz bunun da örneklerini ortaya koyuyorsunuz” dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazanda özellikle oruç tutanları kem söze karşı da oruç tutması gerektiğini bilenlerden olduğunu belirten Çelik, “Bugün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında maalesef her zaman alışık olduğumuz şekilde yine hükümetimize, partimize, Başbakanımıza ve tüm camiamıza ağır hakaretlerde bulunmuştur” diye konuştu.

Konuşmasında kullanacağı ifadeleri Bahçeli’den ödünç aldığını söyleyen Çelik, “Bu kelimeleri ondan ödünç alarak kullanıyorum çünkü onun en çok kullandığı, en çok sevdiği kelimeler bunlardır. Sayın Bahçeli’nin bize yönelttiği, Başbakanımıza, hükümetimize, partimize, mensuplarımıza yönelttiği ifadeler, son derece ahlaksızcadır, son derece edepsizcedir ve son derece haysiyetsizcedir” şeklinde konuştu.

“Kim önüne hangi metni yazıp veriyorsa ve Sayın Bahçeli’nin biliyorsunuz yazılı metni olmadığı zaman konuşmak gibi kabiliyeti ve özelliği yoktur, bu metni veriyorlar ve kendisi bunları harfiyen okuyor. Eminim ki o metinleri okuyuncaya kadar orada ne yazıldığını bilmiyordur” diyen Çelik, şunları kaydetti:

“Bir ülkede eğer bir siyasi partinin genel başkanıysanız ve muhatap aldığınız kimse de o ülkenin başbakanıysa, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’ndan söz ediyorsanız, sizin elbette muhalefet etme hakkınız vardır ama ona yönelttiğiniz ifadelerin, hakaretlerin nereye varacağını tahmin etmeniz gerekiyor. Türkçemizde güzel bir ata sözü vardır. Çalma elin kapısını yüzük taşıyla, çalarlar kapını balta başıyla. Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz, çok ayıp ediyorsunuz ve gerçekten bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz bunun da örneklerini ortaya koyuyorsunuz. Dolayısıyla Sayın Bahçeli ne diyor? Anayasa ile ilgili olarak bir açıklama yapacak ama bunu binbir türlü hakaret ambalajına sarmak zorunda değildir.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında yeni anayasa için uzlaşılan 48 maddeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirme teklifinde bulunduğunu anımsatan Çelik, şöyle devam etti:

“ Madem ki uzlaşma komisyonunu bir bütün anayasa yapma, tepeden tırnağa anayasa yapma konusunda bir ümidi görünmüyor. Çalışmalar devam ediyor ama kendimizi kandırmayalım, bu konuda ciddi mesafe alınamıyor. 1.5 yıldır üzerinde çalışılan bir anayasa var ve topu topu 48 madde üzerinde uzlaşılmış.

Gelin hep beraber bunu kısmen iyileştirme sağlayacağı için bir çağrıda bulunduk. CHP Genel Başkanı 'evet' de demedi, ‘hayır’ da demedi, ipe un serdi. Söz kalabalığına getirdi. Bir şey söylemedi.  Öte taraftan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, geçen cuma günü bir basın toplantısı düzenledi, ‘Sayın Başbakanın bu teklifini yapmaya hemen hazırız’ dedi. ‘Bizim şartımız şurtumuz da yok’ dedi. ‘Esasen bu 48 maddenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçirilmesi, bunların yasalaşması, Sayın Bahçelinin teklifidir ve hodri meydan’ dedi. Bütün bunlar kamuoyunun gözü önünde yapılan, TBMM çatısı altında bir basın toplantısında söylendi.  Peki buna karşılık Sayın Bahçeli ne diyor?  Sayın Bahçeli, basın toplantısında diyor ki ‘bu çok erken, çok zamansız ve çok gereksiz bir tekliftir.’ MHP çok kalabalık bir parti olsa, diyelim ki AK Parti gibi 325 milletvekili olan parti olsa, iktidar gibi omuzlarında büyük bir yük olsa, çok daha büyük meşguliyetleri olsa, Sayın Bahçeli hergün bir vilayete gitse, her hatfa birkaç ülkeyi dolaşsa diyeceğiz ki, birbirleriyle irtibat kurmada zorlanıyorlar, dolayısıyla bu irtibatsızlıktan dolayı böyle bir yol kazasına uğramış olabilirler ama topu topu avuç kadar milletvekiliniz var bir avuca sığacak kadar milletvekiliniz var. “

Türk milletinin isminden kimsenin rahatsızlığı yoktur

Bahçeli’nin, basın toplantısında, Anayasa ile ilgili  karşı çıktıkları hususları da değerlendiren Çelik, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti ismine kesinlikle sahip çıkacaklarmış.  Bunu, kimsenin değiştirmesine müsade etmeyeceklermiş. Sayın Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin ismini değiştirmeye yeltenen kimse yok. Bütün 4 siyasi partinin uzlaşma komisyonuna verdiği teklifler ortadadır. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ismiyle herhangi bir problem yaşayan bir parti değildir. Elbette Türkiye  Cumhuriyeti devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak kalacaktır. Türk milletinin isminden de kimsenin rahatsızlığı yoktur."

“Biz gerçek manada bir hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz”

Çelik, Bahçeli’nin, Başbakan Erdoğan’a, “Anayasa değişikliğiyle nereye varmaya çalışyorsun” şeklinde sorusunun “Anayasa değişikliğine biz mani oluyoruz” anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan şuraya varmaya çalışıyorlar, nereye varmak istediğimiz, 2011'de hazırladığımız seçim beyannemizde var, 30 Eylül’deki kongremizden önce yayınladığımız 2023 AK Parti siyasi vizyonunda var. Bütün bu konuşmalarımızda var. Biz gerçek manada bir hukuk devleti olan bir Türkiye istiyoruz."

Çözüm süreci Bahçeli için kabus olmuş

 Hüseyin Çelik, "Öyle anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli için bir kabus olmuş bu çözüm süreci. Çünkü PKK'nın eylem ve söylemleri Sayın Bahçeli senin için ancak mamadır, senin varlık sebebindir. PKK terörü, bölücülük, Kürtçülük olmazsa senin partin marjinal bir parti olarak kalır. Bunu biliyorsun sen. Çünkü çatışmadan besleniyorsunuz" şeklinde konuştu.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Bahçeli, Türkiye'deki Türkler arasında, Türkiye'nin dışında yaşayan Türkler arasında bir anket yapıldığı zaman Sayın Başbakan bugüne kadar gelmiş geçmiş liderlerin hepsini üç beş kere katlayacak kadar sevgi ve sempati ve itibara sahiptir."

"Bütün gayesi de bizim huzur, mutluluk ve refahımızın artması olan bir Başbakan'a, bir lidere sen bu kadar siyaset adına, oy avcılığı adına nasıl saldırabilirsin" ifadelerini kullanan Çelik, "Ben Sayın Bahçeli'yi akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum. Maalesef bunu göremiyoruz" dedi.

aa

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,292 µs