En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den CHP'li vekile tepki

14 Temmuz 2013 12:48 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın, Başbakan'ın kızına yönelik sözlerini kınadı.

Milletvekilinin, eşine de şiddet uyguladığına dikkat çeken Şahin, buna karşı net bir tavır alınmasını istedi. Şahin; insanların düşüncelerini en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarması gerektiğini vurguladı.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’la ilgili attığı tweetle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, insanların düşüncelerini en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarması gerektiğini vurguladı. "Bir milletvekilinin, Başbakanımızın kızına karşı kullandığı kelimeler bu kuralın en hayasızca çiğnendiği örnek oldu. Siyasi tartışmaya aile fertlerini hakaret dolu kelimelerle dahil eden bu zihniyeti ben de en şiddetli şekilde kınıyorum." diyen Şahin, bu terbiyesizliğe karşı kamuoyunun gerekli tepkiyi verdiğini, daha da vereceğini vurguladı.

CHP grubu tarafından yapılan özür açıklamasını da olması gereken ve yerinde bir davranış olarak değerlendirdiğini belirten Şahin, basına da yansıdığı gibi Başbakan'ın kızına ahlak dışı sözleri eden milletvekilinin eşine de şiddet uyguladığına dikkat çekti. Şiddet hiç bir şekilde hoş görülmeyecek bir konuyken örnek olması gereken bir milletvekilinin eşine yönelik şiddetine net tavır alınması gerektiğinin altını çizen Şahin, şöyle devam etti: "CHP'nin, bir milletvekilinin eşine uyguladığı şiddeti de değerlendirip, gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, @ailebakanliginın kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarında bazı CHP milletvekillerinin haksız ve yanlış eleştirileri oluyor. Bu CHP milletvekillerinin de kadına yönelik şiddeti önlemede siyasi menfaatlerinin ötesinde tavır almaları gerektiğini düşünüyorum."

Kadına yönelik şiddeti ırkçılıktan beter olarak niteleyen bir Başbakan olduğuna dikkat çeken Şahin, aynı şiarla yapılmış pek çok çalışma olduğunu hatırlattı. Şahin, hükümetleri döneminde 6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Yasası çıkarıldığını belirterek, bu konuda uluslararası İstanbul Sözleşmesi imzalandığını ifade etti. 2012-2015 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı'nın varolduğunu dile getiren Şahin, her geçen gün sayısını artırdıkları Koza ŞÖNİM'ler olduğunu kaydetti.

"Meramını edebinle ifade etmek onu güçlü kılar." diyen Bakan Şahin, "Edep, her türlü davanın üzerindedir ve insan, ancak dili kadar edeplidir." diye konuştu.  

cihan

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs