En Sıcak Konular

İkinci aşama için tüm hazırlıklar tamam

14 Temmuz 2013 12:14 tsi
İkinci aşama için tüm hazırlıklar tamam Hükümet, çözüm sürecinin ikinci aşaması için tüm hazırlıkları tamamladı, demokratikleşme paketleriyle ilgili yasal düzenlemeler hazırlandı.

Son şekli Başbakan Erdoğan başkanlığında yapılan çözüm süreci toplantılarında verilen düzenlemelerin hayata geçmesi için PKK'nın sınır dışına çekilmesinin tamamlanması bekleniyor. Çekilme tamamlandıktan sonra atılacak adımlar kamuoyuna duyurulacak. Yaz ayları boyunca paket üzerinde son rötuşların yapılacağı ve Meclis'in açılması ile birlikte meclise getirileceği belirtiliyor. Sabah'ta yer alan habere göre; Hükümetin yaptığı çalışmalar şöyle:

3 ALANDA HAZIRLIK
 
SÖZ VERİLEN 63 MADDELİK VİZYON:
İlk düzenleme AK Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde ilan edilen 63 maddelik vizyonla ilgili. Bu alandaki çalışma Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülüyor. Özel okullarda Kürtçe eğitimin önünü açacak, kamuda anadilde hizmeti kolaylaştıracak, seçim mevzuatını değiştirecek, siyasi yasaklamaları bitirecek bir dizi düzenleme hazırlandı.

YENİ YARGI PAKETLERİ : İkinci düzenleme alanı Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yargı paketleri. Seçim barajının düşürülmesi, ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, Terörle Mücadele Kanunda yapılacak değişiklikler bu paketin ana gündem maddeleri oldu.
 
TOPLUMSAL AÇILIMLAR : Üçüncü alan bir kısmı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve bir kısmı da parti yönetiminin sorumluluğunda olan bir dizi reform oluşturuyor. "Alevi Açılımı" kapsamında Cem evlerine ve Alevi dedelerine yasal statü ile kamu yardımı sağlayacak olan düzenleme öne çıkıyor. Bunun için Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nda yapılacak değişiklikle ilgili teklif hazırlandı. "Kamu'da başörtüsünün önünün açılması" ile ilgili düzenleme kapsamında atılacak adım da yine bu düzenleme alanının içinde yer alacak.

ÖNCELİK İÇİN 4 KRİTER

 
Hükümet demokratikleşme adımları kapsamında hayata geçirilecek düzenlemeleri hangi sıraya göre gerçekleştireceğini 4 farklı kritere göre belirleyecek. Buna göre, Akil İnsanlar Heyeti Raporları'ndaki öneriler, AİHM'nin kararları, AB müzakereleri çerçevesinde öncelikli görünen konular ve yaz boyunca yaptırılacak kamuoyu yoklamalarında çıkan sonuçlara göre hangi adımların önce atılacağı netleşecek.


 

Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs