En Sıcak Konular

Mısır’da ‘Mursi nerede’ seferberliği

14 Temmuz 2013 12:03 tsi
Mısır’da ‘Mursi nerede’ seferberliği Mısır’da ordunun yönetime el koymasından bu yana en büyük protesto gerçekleşti.

Mursi taraftarı milyonlarca kişi 20 kentte meydanları doldurdu. ‘Mursi nerede’ sloganı atanların sayısı sadece başkent Kahire’de 4 milyonu aştı.

Mısır’da 368 gün süren Muhammed Mursi hükümetinin ordunun müdahalesiyle sona ermesiyle başlayan protesto gösterileri her geçen gün artıyor. Mursi taraftarları sahur vaktinde Mısır’ın 20 kentinde sokaklara inerek protesto gösterileri düzenledi.

 Mısır bayrakları ve Mursi’nin fotoğraflarını taşıyan göstericiler “Mursi nerede” sloganları attı. Mursi taraftarlarının başlattığı gösteriler, ülke tarihinde devrimin ardından en büyük gösteri niteliğine kavuştu. Yasallığı Destekleyen Ulusal Koalisyon Komitesi tarafından yapılan çağrı üzerine, Mursi’yi destekleyen milyonlarca kişinin 20 kentte sokaklara indiği belirtildi.

ORDUDAN BROŞÜR

Komitenin “seferberlik” adını verdiği “milyonluk buluşma” hedefine ulaştı. Sadece Kahire’de toplananların sayısı 4 milyonu buldu. Rabiatul Adeviyye’deki gösterilere katılan Mursi taraftarlarının sayısı 1 milyonu aştı. Trenle Kahire’ye ulaşan farklı şehirlerden gelenler Ramses meydanına sığmadı.

Gösterilerin ivedilikle artması üzerine Mısır ordusuna ait helikopterler, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’nin ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarında toplanan göstericilerin üzerine, “önemli devlet kurumları ve askeri binalara yaklaşmamaları’’ uyarısının yazılı olduğu broşürler attı.

Ordu, bakanlık etrafında tanklarla barikat kurdu

 Mursi'nin ordu tarafından görevinden uzaklaştırılmasını protesto eden binlerce kişi, Rabiatul Adaviyye ve Ramses meydanlarından hareket ederek, Mısır Savunma Bakanlığı önüne ulaştı. Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi aleyhine slogan atan Mursi taraftarları, Mursi'nin görevine iade edilmesini istiyor. Binlerce kişinin geldiği Savunma Bakanlığının etrafında, tanklarla barikat oluşturuldu.

bugün

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs