En Sıcak Konular

Mumcu'yu arayan paşa kim?

3 Ağustos 2007 09:31 tsi
Mumcu'yu arayan paşa kim? Vakit Gazetesi, Cumhurbaşkanlığı oylamalarına "katılmama kararı" alan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun 28 Şubat paşalarından biri tarafından ikna edildiğini yazdı.

Cumhurbaşkanlığı oylamalarına “katılmama kararını” gelen bir telefon üzerine aldığı ifade edilen Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’yu arayan kişinin 28 Şubat Paşası Karadayı olduğu iddia edildi.

Emekli Org. Karadayı’nın aynı şekilde DP lideri Mehmet Ağar’ı da arayarak, “sakın katılmayın” dediği ileri sürülüyor. İddialara göre, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de her iki lideri arayarak aynı telkinde bulundu.

Ve Mumcu ile Ağar son anda oylamaya katılmaktan vazgeçti.

ANAP eski milletvekili ve yöneticileri, Genelkurmay eski Başkanı İ. Hakkı Karadayı ve Süleyman Demirel’in, 27 Nisan muhtırasından öncesinden haberdar olduklarını Ağar ve Mumcu’ya aktararak, “Sakın Meclis oturumuna girmeyin” şeklinde haber verdiklerini öne sürdüler.

Cumhurbaşkanlığı oylamalarına gelen bir telefon üzerine “katılmama kararı aldığı” ifade edilen Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’yu arayan kişinin 28 Şubat Paşası Karadayı olduğu iddia edildi. Emekli Orgeneral Karadayı’nın aynı şekilde DP lideri Mehmet Ağar’ı da arayarak, “sakın katılmayın” dediği ileri sürülüyor. İddialara göre, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de her iki lideri arayarak aynı telkinde bulundu. Ve Mumcu ve Ağar oylamaya katılmaktan vazgeçti. Siyasi partilerin benzeri şekilde yönlendirildiği 28 Şubat döneminde Demirel Cumhurbaşkanı, Karadayı ise Genelkurmay Başkanıydı.

Anap eski Milletvekili Faik Tarımcıoğlu, Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, 27 Nisan muhtırasından öncesinden haberdar olduklarını ve Ağar ve Mumcu’ya aktararak, “Sakın Meclis oturumuna girmeyin” şeklinde haber verdiklerini öne sürdü. Anap içindeki eski arkadaşları iletişiminin sürdüğüne dikkat çeken Tarımcıoğlu, “27 Nisan’da verilen muhtıradan Demirel ve Karadayı haberdar idi. Demirel ve Karadayı iki lideri arayarak belki de birebir görüşerek, Meclis oturumuna girmemeleri konusunda uyardı. Bu uyarı sonrası şaşkına dönen iki lider oturuma katılmadı ve bunu millete bir türlü açıklayamadı” dedi.

“GENÇ PARTİ İŞLERİ BOZDU”

Demirel ve Karadayı’nın içinde bulunduğu grubun DP ve Anavatan’ın birleşmesi için de yoğun çaba sarf etmiş olabileceğini kaydeden Tarımcıoğlu, “Tek amaç vardı, o da AK Parti’nin oylarını aşağıya çekmek. Ama bu tutmadı. Bu sefer baskılar sonuç vermedi. Çünkü iki lidere kendi aralarında bir birleşme dışında Genç Parti’yi de içlerine alma konusunda baskı yapıldı. İki lider bunu kabul etmeyince birleşme sonuçsuz kaldı” diye konuştu.

İMAR VE EGEBANK KURTARILMAK İSTENDİ”

Tarımcıoğlu, Genç Parti’nin Meclis’e sokulmak istenmesinin nedenini de şu sözleriyle açıkladı: “Güçlü bir ittifak kadar İmar Bankası’nın ve Ege Bank’ın kurtarılması söz konusudur. Bir ekonomik olay var işin içinde.”

KANDOĞAN’DAN ÇAĞRI: AÇIKLAYIN

Parti kararına rağmen Cumhurbaşkanlığı oylamalarına katıldığı için Mehmet Ağar tarafından DP’den ihraç edilen Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da, Cumhurbaşkanlığı sürecinde yapılan gizli kapaklı görüşmelerin milletten saklanmasının bedelinin ağır olacağını söyledi.

Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar’ın milletin karşısına çıkarak, bu konulara açıklık getirmeleri gerektiğini söyleyen Kandoğan, “Oylamalara katılım konusundaki tavırları son güne kadar olumluydu. Bir anda oturuma katılmama kararı almaları ve bunun nedenini açıklayamamaları hayli dikkat çekici. Ve her ikisinin birden bu yönde karar alması tesadüf olamaz. Anlaşılan o ki, toplum mühendisleri devreye girdi. Bu toplum mühendislerinin isimlerinin açıklanması ülke çıkarına olduğu kadar, siyasetin üstünde kara bir lekenin de kalkmasını sağlayacaktır” dedi.

Vakit



Bu haber 1,460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,144 µs