En Sıcak Konular

Mısır'da Ergenekon taktiği

14 Temmuz 2013 09:27 tsi
Mısır'da Ergenekon taktiği Sarıkız darbe planları ile örtüşüyor...

Mısır’da darbeye giden süreci başlatan eylemler Türkiye’deki Ergenekon davasında ortaya çıkarılan Sarıkız darbe planları ile örtüşüyor. Tahrir’de ‘emekli subaylar’ın göstericilerle bağlantılı hareket ettiği ortaya çıktı.

Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Bursi’nin devrilmesi ile sonuçlanan askeri darbe ile ayrıntılar her geçen gün daha da ortaya çıkıyor. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı bazı körfez ülkelerinin maddi destek verdiği darbeye giden süreçte gençlik hareketi Temerrüd’ün (İsyan) protestolarının emekli subaylarla birlikte planlandığı ortaya çıktı. Uluslararası haber ajansı AP’nin Kahire muhabirinin ABD’deki The Daily Beast internet sitesinde yayınlanan haberine göre, Temerrüd’ün önde gelen isimlerinden Velid Masri emekli askerlerle eylemlerin planlanması sürecinde yakın temas içinde olduğunu söylüyor. Masri, kendilerine koruma garantisi veren emekli subayların muvazzaf komutanlar adına kendileri ile temasa geçtiklerini belirtiyor. Masri, yardım teklifinin askerlerden geldiğini, kendilerinin de yardımı severek kabul ettiğini aktardı. Darbenin lideri General Abdülfettah Sisi, darbeye gerekçe olarak halkın taleplerini göstermişti.

Orduya saygı duyuyoruz

Temerrüd Hareketi’nin kurucularından Muhib Doss da Ordu ve diğer devlet kurumları ile iletişim içinde olduklarını söylerken, bu iletişimin hem medya yoluyla hem de Temerrüd üyelerinin devlet kurumları ile doğrudan iletişimiyle gerçekleştiğini söyledi. Doss, “Devrim öncesi Ordu ile iletişime geçmek normal” dedi. Eylemler sırasında, polis,  protestocuları ve protestocu şiddeti engellemek için herhangi bir çabada bulunmamış, hatta polisler üniformaları ile protesto gösterilere katılmıştı. Bir başka Temerrüd üyesi ise darbeden bir hafta önce Kahire’de bilinen bir restoranın alt katında emekli subaylarla bir araya geldiklerini anlatarak, “30 Haziran eylemleri sırasında bu subaylar bizimle Ordu arasında köprü görevi gördüler” dedi.

Ordu ve polis karşıtı slogan yasak

Görüşmelerde subaylar güvenlik sözü vererek şartlarını anlatmış: “Ordu ya da polis karşıtı slogan atmanız yasak. Sadece Mısır’a odaklanırsanız size yardım edeceğiz”

Türkiye’de 2007’deki Ergenekon davası sürecinde ortaya çıkartılan belgelere göre 2004’te planlanan Sarıkız Darbe Planı için kitlelerin sokağa dökülmesi öngörülüyordu. İddianameye göre Cumhuriyet Mitingleri bu amaçla düzenlenmişti.




Bu haber 1,069 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,706 µs