En Sıcak Konular

Lübnan'da Mursi'ye destek gösterisi

12 Temmuz 2013 20:56 tsi
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılması protesto edildi.

Lübnan'daki Cemaati İslami örgütünün çağrısı üzerine Mısır'ın Beyrut Büyükelçiliği önünde toplanan çok sayıda kişi, Mısır ve Lübnan bayrakları ile Mursi'ye destek gösterisi düzenledi.

Cemaati İslami'nin siyasi büro şefi Azzam el-Eyyubi, göstericilere yaptığı konuşmasında, Mısır'da yaşananların Arap Baharı'nın tamamlanmasını önlemek için atılan adımlar olduğunu ileri sürdü.

Arap Baharı'ndan zarar gören bazı uluslararası güçlerin çıkralarının kesiştiğine dikkati çeken Eyyubi, "Mısır'daki askeri darbenin başarılı olması halinde aynı seneryo Tunus, Libya ve Yemen'de de uygulanacaktır" dedi.

Mısır'da yaşananlar karşısında Lübnan'daki siyasi güçlerin tutumunu eleştiren, askeri darbeye açıkça karşı çıkan Türkiye ve Afrika Birliği'ni ise kutlayan Eyyubi, "Mısır'da en kısa zamanda halkın meşru iradesi hakim olacaktır" diye konuştu.

Mısır'daki ordunun yönetime el koymasını kınayan sloganların atıldığı eylem sırasında elçilik çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Gösteri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karagahı önünde sabah namazı kılan halka, geçen pazartesi günü ateş açılması sonucu hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sona erdi.

aa

Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs