En Sıcak Konular

Şırnak Havaalanı'na sürpriz isim

12 Temmuz 2013 18:51 tsi
Başbakan Erdoğan, Şırnak'taki havalimanının yapımının tamamlandığını belirterek "Bu ülkenin eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışında yapktığı konuşmada Şırnak'taki havalimanının yapımının tamamlandığını belirterek,  "Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi.

Elçi ailesinde heyecan ve mutluluk

Başbakan Erdoğan'ın Bingöl Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapımı tamamlanan Şırnak Havalimanı'na eski bakanlardan ve Diyarbakır bağımsız milletvekili iken geçen yıl hayatını kaybeden Şerafettin Elçi'nin adının verileceğini belirtmesi Elçi ailesinde heyecan ve mutluluk yarattı.

Şerafettin Elçi'nin oğlu Heja Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın Elçi ailesine onur verdiğini söyledi.

"Çok yerinde ve doğru bir karar. Hepimiz onurlandık, şeref duyduk" diyen Elçi, babasının tüm bölge için önemli bir isim olduğunu vurguladı.

Elçi, kararın çözüm sürecine de denk düştüğüne dikkati çekerek, "Bu karar bence gündeme de sürece de denk gelen çok yerinde ve uygun bir karar. Hakikaten çok mutlu olduk. Doğal olarak Şırnak'taki havaalanına Şerafettin Elçi isminin verilmesi son derece önemli. Kararın bölgeyi de mutlu ettiğini düşünüyorum" dedi.

Şerafettin Elçi'nin ağabeyinin oğlu olan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de, kararın Elçi ailesinin yanı sıra tüm Kürtleri fazlasıyla mutlu ettiğini belirtti. Kararın barış sürecine de katkı sunacağına inandığını vurgulayan Elçi, "İki taraf arasında sarsıntıya uğramış güvenin tamamlanması ve sürecin başarıya ulaşmasına bu karar büyük katkı sunacaktır. Bu, tüm Elçi ailesi ve Elçi'yi sevenleri de fazlasıyla mutlu eden çok isabetli bir karardır" diye konuştu.

Kararı kendilerinin de yeni öğrendiğini kaydeden Nuşirevan Elçi, şöyle dedi:

"Şerafettin Elçi bilindiği gibi tüm Türkiye'nin hatta dünyanın kabul ettiği bir siyasetçiydi. Fikri, düşüncesi ve yaklaşımı ile hem Kürtlerin hem de Türklerin büyük beğeni ve takdirini toplayan büyük bir siyaset adamıydı. İsminin havaalanına verilmesi yaptığı siyasetin ve çalışmalarının doğru olduğunu ve bunun takdir edildiğini gösteriyor. Şahsım ve Elçi ailesi adına sayın başbakan ve bu kararda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz."



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,244 µs