En Sıcak Konular

13 kişi hayatını kaybetti

12 Temmuz 2013 18:36 tsi
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından İsrail ve Gazze'ye sınırı bulunan stratejik öneme sahip Sina Yarımadası'nda, meydana gelen 22 saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bu sabah Ariş'te güvenlik noktalarına düzenlenen saldırıda 2 polis öldü. 11 Temmuz Perşembe, 4 gün önce kaçırılan 1 Hristiyanın cesedi bulundu. İsrail-Mısır sınır şeridi yakınında 1 asker öldürüldü. Yine diğer 2 olayda olduğu gibi kimliği belirlenemeyen kişiler Ariş kentinin batı girişinde yer alan kontrol noktasına ateş açtı, olayda can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

Mısır ordusu Sina'da yer alan Eş-Şeyh Züveyyid kentinde güvenlik güçlerini teftiş eden Tümgeneral Ahmed Vasfi'ye ateş açıldığını açıkladı. Yine aynı Ariş-Refah Uluslararası karayolunda yer alan kontrol noktasında güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayan araca ateş açıldı. Olayda sürücü yaralanırken çocuğu hayatını kaybetti.

10 Temmuz Salı, Sina'nın merkezinde kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, 3'ü asker 7 kişi yaralandı. Aynı gün silahlı kişiler Mısır'da yer alan Refah kentinde Gazze sınırı yakınındaki bir emniyet merkezine saldırı düzenlendi, olayda can kaybı yaşanmadı.

8 Temmuz Pazartesi günü, Gazze sınırı yakınındaki bir askeri noktaya saldırı düzenlendi. Aynı gün Refah kentine 3 kilometre mesafedeki El-Vahşi isimli elektrik santraline saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri aynı şekilde karşılık verdi.

Kimliği belirsiz kişiler bir polisi kaçırdı. Polis memuru yaralı olarak ellerinden kaçmayı başardı.

7 Temmuz Pazar günü, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından Ariş kentindeki 4 askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 1 asker yaralandı. Sina'nın merkezine düzenlenen saldırıda 1 asker öldürüldü. Ariş'teki itfaiye binasına düzenlenen saldırıda ise 1 subay yaralandı.

Ariş'te üzerlerine ateş açılması sonucu 2 polis yaralandı. Aynı gün Sina çölünden geçen Mısır'dan Ürdün'e doğal gaz taşıyan boru hattında patlama meydana geldi.

6 Temmuz Cumartesi günü, Refah-Ariş Uluslararası Karayolu üzerindeki bir askeri noktaya ateş açıldı. Kışla ve 2 askeri kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Yine aynı gün Ariş kentindeki bir kilise yakınında Hristiyan din adamı öldürüldü.

5 Temmuz Cuma günü ise Ariş kentindeki El-Mesaid bölgesinde motosikletli kişilerin saldırı sonucunda 2 polis hayatını kaybetti. Ariş'in batı girişinde, askeri kışla ile havaalanına ve 6 askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 1 asker öldü, 6 kişi yaralandı. Aynı gün Ariş'in El-Ubur bölgesinde ateş açılması sonucu 2 polis hayatını kaybetti.   



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs