En Sıcak Konular

Bitlis'te çözüm süreci sözü

12 Temmuz 2013 17:42 tsi
Bitlis'te çözüm süreci sözü "Çözüm sürecinden asla geri adım atmayacağız. Anaların, babaların göz yaşlarını dindirmek için çalışacağız. "

Bingöl Havalimanı’nın açılışı sırasında konuşan Başbakan Erdoğan, Şırnak’ta yapımı tamamlanan havalimanın adının ‘Şerafettin Elçi Havalimanı’ olacağını duyurdu.

Bingöl Havalimanı’nın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla gerçekleştirilen bir törenle yapıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, verilen destekle çözüm süreci adı verdikleri sürecin çok başarılı şekilde ilerlediğini belirterek, “Allah’a hamdolsun, aylardır bu bölgeden acı haberler değil, artık müjdeler alıyoruz, artık güzel haberler alıyoruz. Bu bölgede güzel gelişmelere şahit oluyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz. Baharın dağlarımızda, ovalarda, şehirlerimizde, köylerimizde kalıcı hale geldiği, kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir süreçten geçiyoruz. Gençlerin ölmediği, annelerin, babaların gözyaşı dökmediği, acının yürekleri kavurmadığı, herkesin umutla geleceğe baktığı, şevkle işine sarıldığı güzel bir süreçten geçiyoruz” dedi.

“TUZAKLARA ASLA EYVALLAH ETMEYECEĞİZ”

Dünyanın çok zor bir süreçten geçtiği günlerde Türkiye ekonomisinin istikrarla büyümeye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle dedi:

“Dünyanın çalkantılı bir süreçten geçtiği şu günlerde, Türkiye bölgesel meselelerde, küresel meselelerde diklenmeden dik duruyor, onurlu, ilkeli bir duruş sergiliyor. Türkiye, kronik meselelerini çözüm yoluna koyarak kardeşliğini pekiştirerek, geleceğe daha bir emin adımlarla yürüyor. Türkiye kendisine dayatılan gündemlere boyun eğmiyor, tuzağa düşmüyor. Kendi gündemini kendisi belirliyor ve kendi gündeminin peşinden koşmaya devam ediyor. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Millet var. Bizim gündemimizde ne var biliyor musunuz? Hizmet var. Bizim gündemimizde işte  Bingöl’de olduğu gibi şehirlerimize havalimanlarını inşa etmek, yollar, hastaneler, konutlar, okullar inşa etmek var. Biz yapay gündemlere, sanal gündemlere aldanmıyor, onların peşine takılıp gitmiyor, ülkemizi büyütmenin, şehirlerimizi büyütmenin, aziz milletimizi daha fazla huzura, daha fazla refaha kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Elbette bundan rahatsız olanlar var. Türkiye’nin bu kararlılığından rahatsız olanlar var. Türkiye’nin büyümesinden, Türkiye’nin güçlenmesinden, Türkiye’nin içeride ve dışarıda barışı, huzuru, kardeşliği savunmasından rahatsız olanlar var. Biz, onların bu rahatsızlığı karşısında asla geri adım atmayız ve atmayacağız. Türkiye üzerine oynanan oyunlara, Türkiye’ye kurulan tuzaklara asla eyvallah etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle tüm tuzakları aşacağız, tüm oyunları bozacağız. Türkiye’yi istikrar içinde, güven içinde büyütecek ve 2023 hedeflerine ulaşacağız.”

ŞIRNAK ŞERAFETTİN ELÇİ HAVALİMANI

Türkiye’de yaşayan 76 milyon nüfusu kucaklayan ve hepsine eşit mesafede duran bir iktidar olduklarını anlatan Erdoğan, Şırnak’ta yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak hava limanına, BDP ‘nin desteğiyle milletvekili seçilen Şerafettin Elçi’nin adını verdiklerini duyurdu. Erdoğan, şöyle dedi:

“Biz, 76 milyonu bir ve beraber gören hep birlikte kucaklayan hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce Bingöl’e havaalanı yapılacak denseydi inanır mıydınız. Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Zira Ak Parti iktidarı bu. Önümüzdeki hafta bugün Kastamonu havaalanını açacağız. Ondan sonraki Cuma Şırnak’tayız. Şırnak’a müjde veriyorum. Bu ülkenin eski siyasetçilerinden Şırnak’ın evladı Şerafettin Elçi havalimanı açacağız. Bizim kitabımızda ayırımcılık yok. Halkımızın hepsini kucaklayan bir partiyiz. İnşallah şartları daha da geliştireceğiz. Daha ucuza yolculuk koşulları da gelecek. 1,5 saatte İstanbul’a gidilecek. Bak nereden nereye geldik. Şurada Bingöl’ün en ücra köşesine gitmeye kalksan ancak o kadar sürede varırsınız 10 yıl önce Bingöl’de deprem olduğunu bu kardeşiniz buraya geldi. Bingöl’ü yeniden inşa edeceğiz dedik. Yollar hastaneler yapıldı mı. Yapıldı. Hem Bingöllü kardeşlerimim hem tüm Türkiye’nin oynana oyunlara kurulan tuzaklara karşı çok ama çok dikkatli olmasını istiyorum. Büyüyen güçlenen Türkiye’yi yolunda çıkarmak için yapılan tahriklere karşı herkesin sabırlı olmasını istiyorum.”

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs