En Sıcak Konular

Mısır'da futbol ligi erken bitirildi

12 Temmuz 2013 12:27 tsi
Mısır'da süren siyasi istikrarsızlık ve şiddet olayları nedeniyle ülkenin futbol liginin erken sona ermesine karar verildi.

Dokuz takımlı iki grup halinde oynanan ligdeki grup liderleri El Ahli ve Zamalek takımları şampiyon ilan edildi.

İlgili HaberlerMüslüman Kardeşler'i 'dışlamayın' uyarısıABD'nin Mısır'a para yardımı ve darbeMısır'daki kriz beyin göçünü artırdıİlgili KonularFutbol, Mısır'da darbe
Port Said kentinde 70'ten fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından Mısır'da lige bir yıl ara verilmiş, geçen Şubat'ta lig yeniden başladıktan sonra da turnuvanın bu formatta oynanması kararlaştırılmıştı.

İki grubu ilk iki sırada bitiren, Ahli, Zamalek, Eppi ve İsmaili takımlarının yarı finalde mücadele etmesi, daha sonra da bu eşleşmeleri geçen takımların ligin finalini oynaması planlanıyordu.

Ancak beş aydır oynanan ligde yine futbol bağlantılı şiddet olayları yaşanması ve Afrika çapında kulüpler düzeyindeki turnuvalarda alınan seyircisiz izleme cezaları alınmasından sonra, ülkedeki siyasi sorunlar ve şiddet nedeniyle bu kez ligin erken bitirilmesine karar verildi.

Zamalek'ten itirazMısır Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karara ligdeki 18 kulübün büyük çoğunluğu destek verirken, ligi yenilgisiz sürdüren Zamalek ve Enppi kulüpleri karşı çıktı.

Ligin sürmesini isteyen Zamalek, bu olmadığı takdirde kulübe tazminat ödenmesini talep etti.

Ancak Federasyon Başkanı Cemal Allam, karar güvenlik nedenleriyle alındığı için bunu reddeden kulüplerin tazminat istemeye hakkı olmadığını söyledi.

Aslında ligin 29 Haziran'da sona ermesi planlanıyordu. Ancak bu tarihten bir hafta kadar önce başlayan eylemler nedeniyle karşılaşmalar ertelenmişti.

Federasyon İçişleri Bakanlığına ertelenen maçların oynayıp oynanamayacağını sordu, ancak güvenlik yetkilileri askeri darbeden sonra yaşanan olaylar nedeniyle maçların oynanamayacağı yanıtını verdi.

Bu kararın El Ahli ve Zamalek takımlarının gelecek sezonki Afrika Şampiyonlar Ligi'ne katılımını nasıl etkileyeceği belirsiz.

BBC Türkçe

Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs