En Sıcak Konular

e-Tapu yurt dışına açılıyor

12 Temmuz 2013 11:46 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşlarıntapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.

Bayraktar, AA muhabirene yaptığı açıklamada,  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce geçen yıl uygulamaya başlananTAKBİS sayesinde tapu işlemlerinin hız kazandığını ve vatandaşlara da başta zaman olmak üzere büyük kolaylıklar sağlandığını anımsattı.

Projeyle Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsel verilerinin elektronik ortamda toplandığını dile getiren Bayraktar, bir parselin eni, boyu, imar durumu gibi özelliklerle elektriği, suyu, yolu olup olmadığına dair verilerin biraraya getirildiğini anlattı.

Tapu işlemleri konsoloslukta yapılacak

Bayraktar, uygulamadan yurt dışında yaşayan vatandaşlarla Türkiye'den mülk almak isteyen yabancıların da yararlanması için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ortak çalışma başlatıldığını kaydetti.

Çalışmalar sonucunda sistemin pilot olarak eylül ayından itibaren Almanya'dan hayata geçirileceğine dikkati çeken Bayraktar, "Uygulama daha sonra Avrupa ülkeleriyle altyapı kurulabilen bütün ülkelere taşınacak. Gurbetçiler, sistem sayesinde konsolosluklar içerisinde kurulacak birimlerde tapu işlemlerini gerçekleştirecek" diye konuştu.

aa

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,209 µs