En Sıcak Konular

Saati kaçırırsa yandı

12 Temmuz 2013 11:44 tsi
Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumların çok dikkatli olması gerekiyor.

Türkiye'de bir süre önce uygulumaya konulan, Denetimli Serbestlik Uygulaması çerçevesindeki "Elektronik kelepçe uygulaması"ndan yararlanarak cezasının bir bölümünü evinde çekme imkanı bulan kişilerden biri de Giresunlu Metin Sarıaydın. 33 yaşındaki Sarıaydın, Giresun'un Espiye ilçesinde sahte para olayına karıştığı gerekçesiyle hakkında açılan davada 1 yıl 8 ay hapis ve 3 bin 500 lira cezaya çarptırıldı.

Cezasının Yargıtayca onanmasının ardından önce para cezasını ödeyen Sarıaydın, daha sonra hapis cezasını çekmek için cezaevine girdi. Bir süre cezaevinde kalan Sarıaydın, kalan 8 aylık cezasını ise Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında çekmek için cezaevinden çıkarıldı. Sarıaydın, eşi Emine, 5 yaşındaki kızı Sinem ve 3 yaşındaki oğlu Umut ile Akçaabat ilçesindeki bir daireye yerleşti.

Uygulama kapsamında Metin Sarıaydın'ın ayak bileğine kol saati şeklinde elektronik kelepçe takıldı. Elektronik kelepçenin sinyalleri sayesinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlilerince takip edilen Sarıaydın, bazı günlerde emniyete giderek imza atıyor.

Uygulama ile cezaevi yerine ailesinin yanında kalan, gün içerisinde isteği gibi çalışma ya da gezme imkanı bulan Sarıaydın'ın kanun gereği günün 20.00 ile 07.00 saatleri arasında evinde olması gerekiyor. Sarıaydın, 8 ay süreyle bu saatler arasında evinde olur ve belirlenen günlerde emniyete gidip imza atarsa cezasını çekmiş sayılacak ancak kuralları iki kez ihlal ederse kalan cezasını kapalı cezaevine çekecek.

"CEZAEVİNDEN ÇIKTIM AMA CEZAM BİTMEDİ"

Elektronik kelepçe uygulaması sebebiyle 20.00 ile 07.00 saatleri arasında sokağa çıkmasının yasak olduğunu belirten Sarıaydın, şöyle devam etti:

"Bu kuralı ihlal etmem halinde hakkımda tutanak tutuluyor. Eğer iki kez söz konusu saatler arasında evde olmazsam kalan cezamı kapalı cezaevinde çekmem gerekiyor. Sabah 07.00'den erken de evden çıkamıyorum. Elektronik kelepçe uygulaması kapsamında ayağıma saat şeklinde bir cihaz takıldı evime de içinde sinyal gönderen cihaz bulunan telefon bağlandı. Ayağımdaki cihaz ve bu cihazı algılayan evimdeki aynı zamanda telefon gibi kullanılan diğer cihaz sayesinde Denetimli Serbestlik görevlileri evde olup olmadığımı kontrol ediyor. Eğer yasak saatlerde sokağa çıkarsam görevliler evdeki cihaz bağlı bulunan telefonu arıyor, tespit yapıyor ve hakkımda tutanak tutuyor. Bu kuralı iki kez ihlal edersem cezamı cezaevinde çekmek zorunda kalacağım."

trthaber

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs