En Sıcak Konular

DTP'den üniterlik vurgusu!

3 Ağustos 2007 09:02 tsi
DTP'den üniterlik vurgusu! 22 Temmuz seçimleriyle bağımsız olarak meclise giren DTP'lilerden uzlaşmaya dönük olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor. DTP'li Sırrı Sakık, 'Kürt sorunu mevcut sınırlara dokunmadan, ekonomik ve sosyal yollarla çözülmelidir' dedi.

DTP Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık: Cumartesi günü Meclis’e gideceğiz, yemin edeceğiz. Eğer Meclis çözüm yeri ise, gerginlik çıkmamalıdır. Herkes Sebahat’a saygı göstermek zorunda, çünkü seçilerek gelmiştir...

DTP Muş Bağımsız Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM’de Cumartesi günü yapılacak yemin töreninde gerginlik çıkmaması gerektiğini belirterek, “Eğer, Parlamento sorunların çözüm yeriyse, gerginlik çıkmamalı” dedi. Sakık VATAN’ın sorularına şu yanıtları verdi:

TBMM’de yarın yemin töreni yapılacak. Gerginlik bekliyor musunuz?

Cumartesi günü Genel Kurul’a gideceğiz oturuma katılacağız, yemini edeceğiz. Eğer TBMM, sorunların çözümünün sağlandığı bir parlamento ise gerginlik olmaması gerekiyor.

Sebahat Tuncel, Divan’da katip üye olarak görev yapacak. Olası bir tepki durumunda, örneğin vekillerin sıralara vurması gibi bir durumda DTP’liler nasıl bir yol izleyecek?

Şunun altınını çizmek istiyorum. Herkes Sebahat’a saygı göstermek zorunda. Sebahat, seçilerek gelmiştir. Ama inanın, diğer vekiller herhangi bir nedenle bir protesto yaptıklarında nasıl davranacağız, bunu kendi aramızda bile konuşmadık.

Önümüzdeki süreçte, sınır ötesi operasyon tartışmaları yeniden gündeme gelecek ve yine Kürt sorunu tartışılacak. DTP’nin yol haritası nedir?

Öncelikle Kürt sorunu çözmek için ortak istek gerekiyor. Türkiye’de bir türban sorunu var. AKP, iktidar partisiydi. Ama tek başına türban sorununu çözemedi. Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır ve bunun çözülmesi gerekmektedir. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleriyle, meslek kuruluşlarıyla ortaklaşa çözmeyi istiyoruz. Biz bir köprü görevi kuracağız.

Kürt sorunun çözümüne yönelik nasıl bir yöntem önereceksiniz?

Kürt sorununun Üniter yapı içerisinde çözülmesi gerekiyor. Yani mevcut sınırlara dokunmadan, ekonomik ve sosyal çözüm yollarıyla. Ötekileştirmeden. Bunun için de diğerini ötekileştirmeden, herkesin kimliğini güven altına alarak... Ekonomik kalkınma, sosyal kalkınma.. Bütün bunlar konuşulacak ve tartışılacak.

Kadınlarımızı magazinleştirmeyin

Sakık: Bütün arkadaşlarımız iyi giyinir. Ancak, bize dair bu giyim kuşama ilişkin haberleri, bu kadar magazinleştirmeyi pek hoş görmüyoruz. Kadın arkadaşlarımızın giyim kuşamları magazin haline getirilirse, hoşgörülü olmayız.

vatan



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,272 µs