En Sıcak Konular

Ankara'ya su tatili yok

3 Ağustos 2007 08:46 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da suların kesilmesi nedeniyle okulların geç açılmasının sözkonusu olmayacağını açıkladı. Çelik, öğretmen atamalarıyla ilgili herhangi bir değişikliğin olmadığını da vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sözleri ile gündeme gelen okulların geç açılması tartışmasına son noktayı koydu.
Okulların önceden planlandığı gibi 17 Eylül'de eğitim öğretime başlayacağını kaydeden Bakan Çelik, "Okulların tatil olmasıyla öğrenciler evlerinde yine birer su tüketicisi konumunda olacaklar. Bu konuda araştırma ve incelemeler yaptırdık. Tatilde su tasarrufu mümkün görünmemekte. Bu nedenle su tatili yapmayacağız" dedi.

ATAMALARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bakan Çelik, bu yıl eğitim kurumlarına 40 bin öğretmen ataması yapılmasına dair projede değişiklik olduğuna dair spekülasyonlara da açıklıdk getirdi. Çelik, Çelik, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile varılan mutabakat üzerine 2007 yılı şubat ayında 10 bin kadrolu öğretmen atamasının yapıldığını, 2007 Ağustos ayında da 10 bin kadrolu, 10 bin de sözleşmeli olmak üzere toplam 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini bildirdi.

10 BİN ÖĞRETMEN DAHA

Bu ay gerçekleştirilecek öğretmen atamalarına ilişkin branş ve kontenjanların bugün açıklanacağını kaydeden Çelik, okulların açılmasıyla doğacak öğretmen ihtiyacının tespiti sonucunda müteakip aylarda 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasının daha yapılacağını belirtti. Çelik açıklamasında, "Böylelikle kamuoyuna açıklandığı gibi 2007 yılında eğitim kurumlarımıza 40 bin öğretmen ataması yapılarak hükümetimizin sene başında kamuoyuna yaptığı 40 bin öğretmen alımına ilişkin vaat gerçekleşmiş olacak" dedi.


SU DEPOSU TEMİN EDİLECEK

Bakan Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal'a gerekli talimatları verdiğini belirterek su deposu olmayan okullarda su deposu temin edileceğini, eksikliklerin okulların açılacağı tarihe kadar giderileceğini ifade etti. Bakan Çelik, su depolarının temizlik işlemi için de talimat verdi. Okullarda öğrencilerin öğretmenleri tarafından su tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesi için de çalışma başlatıldı.

yenişafak



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,562 µs