En Sıcak Konular

Askerden ince DTP manevrası

3 Ağustos 2007 08:30 tsi
Askerden ince DTP manevrası    
Eski DEP'lilerin Kürtçe yemin etmek istemeleri nedeniyle tutuklanmalarından 16 yıl sonra DTP'nin bağımsız adaylarla girdiği yeni Meclis'teki yemin töreni ilginç görüntülere ev sahipliği yapacak. DTP'lilerin de yemin edeceği Meclis'in açılış törenini

DTP'lilerin de yemin edeceği Meclis'in açılış törenini Komuta Kademesi'nin locadan izlemesi gerekiyordu. Ancak askerler ince bir manevrayla törende yoklar.

Aynı gün öğle saatlerinde bitmesi beklenen YAŞ toplantılarını gerekçe gösteren Genelkurmay, Meclis'te saat 15.00'te başlayacak yemin törenine katılmayacak

Eski DEP'lilerin Kürtçe yemin etmek istemeleri nedeniyle tutuklanmalarından 16 yıl sonra DTP'nin bağımsız adaylarla girdiği yeni Meclis'teki yemin töreni ilginç görüntülere ev sahipliği yapacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın TBMM'nin davetini geri çevirmesi nedeniyle, yemin töreninde ordunun komuta kademesi yer almayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de, önceki seçimden sonra olduğu gibi yine yemin töreninde bulunmayacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının, DTP'li milletvekillerinin yemin törenini izlememek için Genel Kurul salonundan erken ayrılacağı ihtimali konuşulurken, komutanların TBMM'nin davetine olumsuz yanıt gönderdiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Genelkurmay, TBMM'den yapılan davete gönderdiği resmi yanıtta, milletvekillerinin yemin töreninin başlayacağı 15.00 sıralarında YAŞ toplantılarının sürdüğü, bu nedenle komuta kademesinin TBMM'ye gelemeyeceği bildirildi.

Komutanların, aynı gün öğle saatlerinde bitmesi beklenen YAŞ toplantılarını, saat 15.00'teki törene katılmamak için gerekçe göstermesi, "Komuta kademesi DTP'lilerle aynı kareye girmek istemiyor" yorumlarına neden oldu.

TBMM'deki tören, yarın saat 14.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayacak. En yaşlı üye sıfatıyla geçici TBMM Başkanlığı'nı üstlenecek olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, saat 15.00'te oturumu açacak. Önce saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Elekdağ yemin edecek, ardından milletvekillerini yemin için alfabetik il sırasına göre kürsüye çağıracak. Sıra Ankara'ya geldiğinde, geleneksel olarak Atatürk için saygı duruşu yapılacak. Trafik kazasında ölen MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder için de saygı duruşu yapılması bekleniyor.

Yemin törenini izleyecek misafirler için milletvekillerine birer davetiye verilirken, locada 600 koltuk bulunması nedeniyle sıkıntı yaşanması bekleniyor. Bir davetiyeyle birden çok vekil yakını geleceği için, yemin töreninden kısa süre önce tüm koltuklar dolacağından, davetiyesi bulunanların salon dışında kalabileceği belirtiliyor.

aktifhaber



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs