En Sıcak Konular

CHP 6 günah keçisi buldu

3 Ağustos 2007 08:05 tsi
CHP 6 günah keçisi buldu CHP Parti Meclisi toplantısında, Genel Başkan Deniz Baykal ve MYK'ya güven ifade eden bir önerge kabul edildi. Peki, CHP Merkez Yürütme Kurulu hazırladığı raporla seçim yenilgisinin Faturasını kimlere çıkardı? İşte CHP'ye göre AK Parti 6'lısı:

Tarikatlar

İmamlar

2. Cumhuriyetçiler

Kürtler

Rüşvet

ABD

CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından hazırlanan "seçim raporu"nda AKP’nin seçimleri "tarikat", "imamlar", "rüşvet" ve ABD desteğiyle kazandığı iddia edildi. Dün toplanan PM toplantısına sunulan ve MYK raporunda, şu görüşlere yer verildi:

İkinci cumhuriyetçilik söylemi, resmi ideolojiye dönüştürüldü. Sayıları az, ancak medya üzerinde etkinlikleri yüksek olan ikinci cumhuriyetçiler beyinleri yıkadı.

Son 5 yılda Türkiye’nin devlet kurumlarına, ticaretine, eğitimine ve medyasına derin bir şekilde sızmış, adeta onları kuşatmış olan tarikatların (ABD’ye sığınmış olarak faaliyetlerini sürdüren -Fethullah Gülen- tarikat da dahil olmak üzere) AKP iktidarına yönelik desteği yoğunlaştı. Bu destek, seçime 10 gün kala büyük medya manşetleri ile toplumun kafasına kazındı.

ABD’nin Irak’a müdahalesi sürecinde AKP iktidarının izlediği teslimiyetçi politika ve AB ile ilişkilerimizde hükümetin ulusal çıkarlarımızla örtüşmeyen titrek duruşu, belirli Batılı odakların AKP iktidarına yönelik desteklerini daha da tırmandırdı.

Terör karşısında inisiyatifi ABD ve Kuzey Irak’ın insafına terk eden iktidar, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde kafa karıştırıcı mesajlarla halkı yanıltarak, tarikatçı cemaat ve aşiret ilişkilerinden de yararlanarak çok yaygın bir destek sağladı. AKP’ye destek, giderek büyük kentlerin varoşlarında yaşama tutunmaya çalışan Kürt kökenli yurttaşlarımız arasında da yaygınlaştı.

Halkımızın dini duygularının sömürülmesi, cami hocalarının önemli bölümünün AKP propagandasında aktif rol üstlenmesi ile dinine bağlı Anadolu insanı üzerinde etkinlik sağlandı.

Partilerin seçim harcamaları denetlenemedi. AKP’nin metropol belediyeler düzeyinde son iki yıldır uyguladığı hane halkına gıda ve kömür desteği, seçim kampanyası döneminde katlanarak artırıldı. Seçim rüşveti niteliğindeki gıda torbaları ile seçmene para dağıtılmasına göz yumuldu.

hürriyet



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,331 µs