En Sıcak Konular

CHP parti meclisinde "derin" hesaplaşma...

2 Ağustos 2007 23:51 tsi
CHP parti meclisinde CHP Parti Meclisi 'nde seçim hesaplaşması yaşandı. Toplantı sonunda Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yönetimine güven önergesi kabul edildi edilmesine ama "derin hesaplaşmalar da" su yüzüne çıktı...

CHP Parti Meclisi bugün toplanarak seçim sonuçlarını değerlendirdi  CHP Parti Meclisi 'nde seçim hesaplaşması yaşandı. Bazı üyeler seçimde elde edilen sonucu tam bir başarısızlık olarak nitelendirdi ve parti yönetimini istifaya davet etti.


Parti meclisinde hemen kurultaya gidilmesini isteyenler de oldu.

Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 11 saat süren CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi.
 
CHP Parti Meclisi'nin 22 Temmuz seçimlerinin ardından yaptığı ilk toplantıya gerilim hakim oldu. CHP Merkez Yürütme Kurulu seçim sonuçları ile ilgili hazırladığı raporu parti meclisine sundu.
 
Raporda  AK Parti'nin oy artışında tarikatların desteği, dinin siyasallaştırılması, dağıtılan yardımların etkisinin olduğu iddia edildi.
 
Parti yönetiminin hazırladığı raporda, CHP'nin oylarını neden arttıramadığından çok AK Parti'nin oy oranındaki artışın nedenleri vardı ama parti meclisi üyeleri özeleştiri yapmaktan kaçınmadı ve yönetimin istifasını istedi.
 
İlk sözü CHP Parti Meclisi Üyesi Adil Özkol aldı. Özkol "Seçim yenilgisinin baş sorumlusu Deniz Baykal'dır" diyerek, Baykal'dan ilk kurultayda görevi bırakacağını ilan etmesini istedi.
 
İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu ise gösterilen adayların  "Birilerinin adamı olma" kriterine göre belirlendiğini iddia etti.
 
Kumkumoğlu "Parti kendi ideolojisini küçümser hale geldi. Seçimde tam bir başarısızlık elde edildi" dedi.
 
Yeniden milletvekili seçilemeyen İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker de toplantıda yönetimi eleştirenler arasında yer aldı.
 
Toker, "Parti tabanı ile de halk ile de iletişime kapalılık  var. İsmet İnönü en ağır yenilgiler aldığında bile herkesi dinlerdi" dedi.
 
Güven önergesi kabul edildi
 
Toplantı sonunda Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yönetimine güven önergesi kabul edildi. Toplantıda 12 üye önergeye ret oyu verdi.
 
Ret oyu veren üyelerin İzzet Çetin, Gülsün Bilgehan Toker, Ali Kemal Kumkumoğlu, Adil Özkol, Sevgi Kökbudak, Lütfiye Memioğlu, MustafaÖzyurt, Yıldırım Emsiz, Ali Rıza Gülçiçek, Durmuş Özcan, Örsan Kumtel Öymen, Hüseyin Karakoç olduğu öğrenildi.

 cnnturk



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs