En Sıcak Konular

DP'yi Demirel (mi) yönetiyor!

2 Ağustos 2007 20:34 tsi
DP'yi Demirel (mi) yönetiyor! Demokrat Parti (DP) genel başkanlığı için ismi geçen Sinan Aygün, DP'ye liderlik adayı için Demirelin kapısını çalınca bakın ne cevap aldı!


 Anavatan ve DP'nin birleşme sürecinde doğru yer ve zamanda bulunan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün adı, DP liderliği koltuğu için anılmaya başlandı. Aygün ise Zenith Süleyman'la görüşerek fikir aldı. İşte Aygün'ün ağzından DP serüveni:

Demokrat Parti (DP) genel başkanlığı için ismi geçen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, tek aday olması ve tabanın istemesi durumda DP genel başkanlığına soyunabileceğini söyledi.

Konuya ilişkin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştüğünü belirten Aygün, "Kendisi bu anlamda, 'beklememi, izlememi, görmemi ve hiç acele etmememi' söyledi" dedi.

DEMİREL, 'BEKLE, İZLE VE ACELE ETME' DEDİ"

Aygün, bu kapsamda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le de görüştüğünü söyledi. Aygün, Demirel'in kendisine, "Bir genel kurul belli olsun, insanlar bir ortaya çıksın, sana gelinsin, sen kimseye gitme" dediğini belirterek, "Demirel de bu anlamda, beklememi, izlememi, görmemi, hiç acele etmememi söylüyor. Benim olmazsa olmazım, DP genel başkanlığı değildir. Bu partinin başına sağı toplayan lider varsa, onun yanında neferim, delegeyim, üyeyim, ne diyorsanız oyum" şeklinde konuştu.

Aygün, tek aday olur ve taban isterse DP'nin başına gelebileceğini vurgulayarak, "Benim tek şartım, birliktelik, beraberlik, bütün Türkiye'yi kucaklayabilecek, proje üretebilecek bir parti istiyorum. Belki bu hayal ama insan hayal ettikçe yaşar" ifadesini kullandı.

Aygün, 'Şu andaki imkanlarınızdan DP genel başkanlığı için vazgeçebilir misiniz?' sorusuna, "Ben de bir ikilem içindeyim. Kafam tam aydınlanmamış. Bir şekilde vazgeçerim. Eğer, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası için, alt kimliğimiz vatan toprağı, üst kimliğimiz Türk bayrağı ilkesini orada güdebileceğime inanırsam şayet, ona geçerim" karşılığını verdi.

"DP LİDERLİĞİNE TEK ADAY OLURSAM SOYUNURUM"

Aygün, DP genel başkanlığına tek aday olması halinde soyunabileceğini yineleyerek, "Eğer karşımda aday varsa ben bu mücadeleye girmem" dedi. Bu durumun partiye çok zarar vereceğini ifade eden Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık bu partide birlik ve beraberlik içinde olup, yüzde 5'lerden yüzde 15'lere, yüzde 45'lere çıkarma mücadelesi var. Partide bir liderin çıkıp, bütün Demirel, Çiller ve Ağar'cıları kucaklaması lazım. Ben siyaset yapacaksam, adam gibi yapacağım. Ve adam gibi adamlarla yapacağım. Genel başkan olursam, parti içi demokrasiyi işletip, milletvekili aday tespitinde halkın iradesine öncelik vereceğim. Tamamıyla parti üyeliklerinin yenilenmesi lazım. Kim genel başkan olursa olsun bütün üyelikleri fesh edip,yeniden üyelik yazılması lazım. Üyelerin isimlerinin genel merkezde olması lazım."

 



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,360 µs