En Sıcak Konular

MHP'ye oy veren Uluç isyanlarda: "MHP dehşeti hatırlattı"

2 Ağustos 2007 19:35 tsi
MHP'ye oy veren Uluç isyanlarda: Hıncal Uluç, seçimde oyunu MHP'ye vereceğini açıkça köşesinden yazmıştı. Ancak seçim bitti ve Uluç, bugün Bahçeli'yi direkt olarak hedef tahtasına oturttu. İşte Uluç'un dilinden "Mağlup Bahçeli"...

Bir mağlup daha.. Bahçeli!..

Seçimlerin bir mağlubu da MHP lideri Devlet Bahçeli.. Barajı aşarak partisini Meclis'e sokmuş, oylarını 13 puan artıran AKP'nin milletvekili sayısında 22 eksilmesine sebep olmuş, 400'le gelmesini engellemiş bir lidere "Mağlup" demem şaşırtıcı olabilir.. Bakalım o zaman..
2002 yılında kapıldığı panikle koalisyonu en kritik dönemde bozup, erken seçime zorlayarak, AKP'nin tek başına iktidara gelmesine yol açan ve gene koalisyonun ektiklerinin meyvelerini de AKP'nin toplamasını sağlayarak 2007 seçim zaferinin de temellerini atan liderdi Bahçeli.
Yenilgi üzerine aynen Mehmet Ağar gibi istifa etmiş, sonra da "Partililer çok istiyor, ne yapalım" diye geri dönmüştü.
2007 seçimleri öncesi doğan ortamda MHP'nin şansı aniden yükseldi. CHP'nin birinci parti olamayacağı ayan beyan ortaya çıkıp, DYP/DP'nin baraj altında kalacağı da belli olunca, geçen seçim sonrası tablonun tekrar edilmesinin önüne ancak MHP'nin Meclis'e girmesi ile geçileceği anlaşıldı.
İlhan Selçuk, Emin Çölaşan gibi yazarlar MHP'ye oy istediler. Babam MHP adayı iken bu partiye oy vermeyen ben, CHP'ye değil, MHP'ye "Evet" diyeceğimi açıkladım. MHP, "Umut" oldu, adeta..
Bahçeli, en ağır muhaliflerini en garantili yerlerden liste başı yaparak, Deniz Baykal'a bir parti içi demokrasi dersi vererek, bu havaya katıldı. MHP lehine müthiş bir rüzgâr esmeye başladı ve Bahçeli tam bu sırada pişmiş aşa su kattı.
Merkez ve Merkez Sağdaki geniş kararsız ve sahipsiz oylar "Yeni" MHP'ye çok iyi niyetle bakarken, Bahçeli kürsülerde sehpa ipleri sallamaya, "Niye asmadın" hesapları sormaya, en kötüsü, kazanırsa, idamı geri getireceğini söylemeye başladı.
MHP, tam da demokrat, ılımlı bir merkez partisi gibi ortaya çıkarken, bu söylemler, geçmişte yaşanan dehşet günlerini bütün şiddeti ile hatırlattı. Ilımlı insanlar "Bunlarda değişen bir şey yok. Eski tas eski hamam" dediler ve o dehşet günlerinin hortlaması korkusu ile, MHP'den hızla uzaklaştılar.. Ayni hızla da "Aman istikrar sürsün" diye, AKP'ye koştular. MHP eski radikal oylarıyla baş başa kaldı.
Bahçeli, soğukkanlı olabilse, 80 öncesi dehşet günlerine göndermeler yapan söylemleri yerine, değişimi vurgulayabilse, yeni MHP inancını vererek, Merkezdeki ılımlı oyları sahiplenebilseydi, bugün çok farklı bir Meclis yapısı ile karşı karşıya olurduk.
Yüzde 20'yi aşan bir oranla ikinci parti olabilecek MHP'nin yüzde 13'lerde kalması, yenilgidir.

Hıncal Uluç/ Sabah



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs