En Sıcak Konular

ABD'yi şoke eden gelişme

5 Temmuz 2013 21:05 tsi
Rusya'nın Şeremetyova Havaalanı'nda transit bölgede kapsül otelde sıkışıp kalan CIA eski çalışanı Edward Snowden evlilik yaparak yaşama dönecek.

Snowden'e evlilik teklifinde bulunan ABD'de casusluk yaptığı için tutuklanan ve Rusya ile takas edilen Kızıl Ajan Anna Chapman.

İddialara göre Chapman'ın İngilizce Tweet atarak "Snowden, benimle evlenir misin?" teklifinde bulunduğu CIA eski çalışanı, Chapman'a olumlu cevap verdi. Snowden, dolaylı olarak yazdığı Tweet'inde, "Hiç düşünmeden Chapman ile evlenebilirim. Aman Tanrım ona bir bakın!" ifadelerini kullandı.

Snowden'le ilgili gelişmeleri takip eden kaynak Interfax'a yaptığı açıklamada sorunun evlilik yolu ile çözümünün mümkün olduğunu söyledi. Kaynak, "Bu durumda Snowden, Rusya vatandaşlığı almak için hukuki statü kazanmış olur. Oturum hakkı kazandığı ülkeden de korunma hakkı elde eder." dedi.

Rus ve Amerikan istihbarat elemanlarının evliliklerinin iki ülke tarihi açısından çok ilginç olacağı belirtiliyor. Interfax'a konuşan kaynak, "Rusya ve ABD istihbarat kuruluşları açısından bu çok sürpriz olacak. Şaka gibi." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin gizli bilgileri ifşa ettiği gerekçesi ile yargılamak istediği Snowden önce Hong Kong'a sonra da Rusya üzerinden bir başka ülkeye gitmek için Moskova'ya gitti. Eski CIA çalışanı siyasi sığınma talep ettiği 21 ülkeden henüz olumlu bir cevap alamadı. Snowden, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD aleyhine çalışmamak kaydıyla Rusya'da kalabileceğini açıklamasının ardından, Rusya başvurusunu geri çekti. Rusya, ölüm cezasının bulunduğu ABD'ye Snowden'in iadesini doğru bulmuyor.

 New York Times gazetesinde yer alan haberde ise Snowden'in Ulusal Güvenlik Ajansı'nda çalışırken hacker kursu aldığı iddia edildi. 2010'da alınan kursa katılanlar hacker gibi düşünme yeteneği kazandı. Sertifikalı hacker olan Snowden'in kurumun bilgilerine ulaşma imkanı sağladığı belirtiliyor.

cihan



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs