En Sıcak Konular

Mursi taraftarları sarayı kuşattı

5 Temmuz 2013 21:36 tsi
Mursi taraftarları sarayı kuşattı Mursi destekçileri Cumhurbaşkanlığı sarayı etrafında toplandı.

Mursi destekçileri orduya 2 saat süre verdi, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.

Diğer taraftan Mursi taraftarları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatma altına aldı. Diğer illerdeki Mursi yanlıları da Kahire'ye gitmek için harekete geçti.

Ölü sayısı sürekli artıyor

23.30
Mısır devlet televizyonu, Sağlık Bakanlığı'nın Tahrir meydanı yakınındaki çatışmalarda ölü sayısının 17'ye yükseldiği bilgisini verdiği duyurdu.

Bu arada askeri zırhlı araçların Tahrir'e doğrun gittiği, karşıt göstericilerin de bu araçlara binere Mursi taraftarlarının üzerine geldiği ifade ediliyor.

Mursi taraftarları ile karşıt göstericiler arasında Tahrir meydanı yakınındaki 6 Ekim köprüsünde çatılma yaşanırken, göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı. Mursi taraftarlarının ise bölgeden çekildiği aktarılıyor.


23.10 Kimliği belirsiz kişilerin Mursi taraftarlarına saldırdığı bildirildi. Ezher şeyhi çatışmaların durması için herkesi göreve çağırdı.

İskenderiye'deki çatışmalarda 12'si ağır 300 üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.

Mursi'nin serbest bırakılması için orduya süre verildi

22.45 Mısır'da Mursi yanlılarının orduya  Mursi'yi serbest bırakmak için 2 saat süre verdiği Mursi'nin meydanda halka konuşma yapacağı iddia edildi.

Orduya ait 3 helikopter Tahrir ve çevresinde dolaşırken, devlet televizyonu binası önünde bulunan binlerce Mursi destekçisinin orduya 2 saat süre verdiği, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da halk Cuma namazı sonrası Muhammed Mursi'ye destek için sokaklara döküldü. Onbinlerce insan Mursi'ye destek için Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camisi önünde toplandı.

Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan protesto gösterilerinde onlarca kişi yaralandı.

GÖSTERİCİLER MURSİ'NİN TUTULDUĞU BİNAYA YÜRÜDÜ

Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı anda askerler tarafından ateş açıldı: 10 kişi hayatını kaybetti.

TANKLAR GÖSTERİCİLERİN TOPLANDIĞI BÖLGEYE İLERLİYOR


Mursi destekçisi vatandaşların toplandığı Nanha bölgesinde, askeri tankların hareketlendiği görüldü.

MURSİ'YE DESTEK VERENLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI: 10 ÖLÜ, 210 YARALI!

Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.

Mısır sağlık bakanlığı, gösterilerde karşıt görüşler arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 10'a yükseldiğini bildirdi. Yaralı sayısı ise 210 olarak açıklandı. Bu arada Mısır'ın İskenderiye şehrinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıt gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 307 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Çatışmaların devam ettiği kaydediliyor.

MISIR ŞURA MECLİSİ FESHEDİLDİ

Mısır Devlet Televizyonu, Şura Meclisi'nin feshedildiğini duyurdu.

6 EKİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler, Giza bölgesinden Mısır Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçti.

Mısır'da askeri darbenin ardından meydanları terk etmeyen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı göstericilerle askeri müdahaleyi destekleyenler arasında 6 Ekim Köprüsü üzerinde ve radyo-televizyon binasının önünde çatışmalar yaşanıyor.

Görgü tanıkları sivil kıyafetli polislerin ve suç grubu "Baltacılar"ın da çatışmaya karıştığını iddia ediyor.

Zaman zaman silahların ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

22.30 MısırBaşsavcılığı, HAP Genel Başkanı Katatni ve İhvan liderlerinden Beyyumi'yi serbest bıraktı

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığı bildirildi.

Mısır resmi devlet televizyonu ve haber ajansı, başsavcılığın "şiddete teşvik suçlamasıyla" çıkardığı yakalama emri ile gözaltına alınan HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığını duyurdu. Katatni ve Beyyumi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Öte yandan Mısır Başsavcılığı'nın, Tura Cezaevi'nde tutuklu bulunan İhvan'ın eski lideri Muhammed Mehdi Akif hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen, ölen ve yaralananların olduğu olaylarda şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı kaydedildi.

22.15 Ezher Şeyhi Tayyib, "Mursi'nin derhal serbest bırakılması" yönündeki çağrısını değiştirdi

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılması yönündeki çağrısını değiştirerek, yeni bir açıklama yayımladı.

Ezher Şeyhi Tayyib, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin kendisine yönelik eleştirilerinin ardından daha önce yaptığı, "Mursi'nin ve gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" şeklindeki açıklamasından "Mursi" ismini çıkararak yeni bir açıklama yaptı.

Tayyib yaptığı yeni yazılı açıklamada, Mursi'nin ismini zikretmeksizin " gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" çağrısında bulundu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, Ezher Şeyhi Tayyib'in tutumunu eleştirmiş ve Ezher'in dini bir kurum olduğunu belirterek Mısır halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını söylemişti.

haber7



Bu haber 1,445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,470 µs