En Sıcak Konular

Merkel'in işsizlik zirvesine eleştiri

5 Temmuz 2013 11:20 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in başkent Berlin’de düzenlediği ‘Avrupa Birliği’nde Gençler Arasındaki İşsizlikle Mücadele Zirvesi’ne muhalefet partisinden 'seçim yatırımı eleştirisi' geldi.

Sosyal Demokratların başbakan adayı Peer Steinbrück, AB’nin doğrudan gençlerin işsizlik sorununa çözüm olması için vaat ettiği 6 milyar Euro’luk bütçenin yeterli olmayacağını savundu.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de Merkel’in Avrupa ülkelerine dayattığı tasarruf paketini Avrupa gençliğinin geleceğini elinden almak olarak değerlendirdi. Gabriel, Merkel’in bir taraftan tasarruf paketi, diğer taraftan gençlerin işsizliği ile mücadele zirvesi yaparak çelişkiye düştüğünü ileri sürdü.

Ülkelere “Para yeterli olmaz akıllı reformalar ve alt yapı çalışması gerekiyor.” uyarısı yapan Başbakan Merkel, işsizlik için ayrılacak kaynağın 8 milyar Euro’ya çıkarılacağı bilgisini verdi.

Çalışma Bakanı Ursula von der Leyen, 2014-2015 yıllarında gençlerin işsizliği ile ilgili bütçenin 25 milyar Euro’ya çıkacağını kaydetti. Kasım ayında somut adımların kamuoyuna duyurulacağı zirvede 2014- 2015 yılında yirmi beş yaşına kadar olan gençlerin işsizliklerinin dördüncü ayından itibaren işveren, meslek eğitimi imkanı sunan ya da staj yeri sunan işletmelere aktarılmak üzere 8 milyar Euro bütçe ayrıldığı, önümüzdeki Ağustos’tan itibaren 2016 yılına kadar Avrupa Yatırım Bankası’nın orta ve küçük işletmelere her yıl için 6 milyar Euro uygun ödemeyle kredi sağlaması kararlarının alındığı belirtildi.

AB Sosyal Fonu işsizlikle mücadele için 16 milyar Euro’yu sosyal projeler için kullanıma sunacak. Ayrıca akademik öğrenci değişimi Erasmus programı meslek eğitimi öğrencileri içinde sunulacak. İsteyen meslek öğrencileri AB üyesi ülkelerde meslek eğitiminin bir kısmını geçirebilecek.

cihan
 

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,529 µs