En Sıcak Konular

Diyanet'in cami raporu tamam

5 Temmuz 2013 09:45 tsi
Diyanet'in cami raporu tamam
Diyanet İşleri Başkanlığı, Gezi eylemcilerinin işgal ettiği Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili raporunu tamamladı.

Müezzin Fuat Yıldırım'ın ifadelerine de yer verilen raporda çarpıcı tespitler yer aldı:Eylemciler, 31 Mayıs'ta camiye girmek istedi, kapıyı tekmeleyerek küfür etti. Kilidi kırmayı başardılar ancak, kapı arkadan desteklendiği için içeri girilemedi. 1 Haziran'da kalabalık gruplar camiyi işgal etti. Caminin revir olarak kullanılması önceden planlandı. İlk gün 15 kişilik sağlık ekibi geldi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Gezi Parkı eylemcilerinin işgal ettiği Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne sığınan göstericilerin camiyi revire çevirmelerinin önceden planlandığı, camiye girenlerin Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadıköy'deki mitingin iptali sonucunda Kadıköy'den dönen CHP'liler olduğu müezzinin Diyanet raporuna yansıyan ifadelerinde yer aldı.

3 GÜN BOYUNCA SÜRDÜ

Bezmi Âlem Valide Sultan Camisi'ne birayla girildiği ve burada içki içildiğine ilişkin iddialar üzerine inceleme başlatan Diyanet, hazırladığı raporda camide alkollülerin bulunduğunu, bazı eylemcilerin sağa sola tekme attıkları ileri sürdü. Eylemcilerin 3 gün boyunca camiye girmeye çalıştıkları belirtilen raporda, olayların ardından da caminin 4 gün boyunca ibadete kapatıldığı belirtildi. Eylemcilerin sığındıkları Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın rapora yansıyan ifadelerinde çarpıcı gerçekler gün yüzüne çıktı. 31 Mayıs 2013 saat 22.00 sıralarında cami önünde toplanan ve polisle çatışan gruplar polisten kaçıp camiye girmek istedi. Kalabalık uzun uğraşlar sonucunda caminin kapısının kilidini kırdı.

KAPIYI KIRIP GİRDİLER

Cami müezzini ve içeridekiler kapının arkasına kalaslar koyarak dışarıdaki kalabalığın içeriye girmesini engelledi. O gece caminin içerisine kimse giremedi. 1 Haziran gecesi CHP'nin Kadıköy'de yapacağı mitinge gidip mitingin iptali sonucu geri gelen göstericiler 20.30'da polisle çatışmaya girdi ve polisten kaçan 1000 kişilik grup camiye ayakkabıları ile girdi. 3 Haziran 2013'e kadar bu gruplar camiyi kullandı.

Revir olacağı planlıydı

O gün yatsı namazına kadar bu durum böyle devam etti. Saat 22.30'da 15 kişilik sağlık ekibi yanlarında 4 kişi ile camiye girdi yaralılara tedaviye başladı. Dolmabahçe Camii'nin revir olarak kullanılacağı organize edildi ve göstericilere sanal alemdeduyuruldu. Bu esnada dışarıda bulunan kalabalık yardıma gelen Sağlık Bakanlığı ambulansını taşladı. 2 Haziran saat 05.02'ye kadar olaylar sürdü. Sabah namazına doğru göstericilerden camiyi boşaltmaları istendi.


Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs