En Sıcak Konular

CHP oyları nereden aldı?

2 Ağustos 2007 13:26 tsi
CHP oyları nereden aldı? 22 Temmuz seçimlerinde beklenilenin altında oy alan CHP'nin İstanbul'da bu oyları aldığı yerler ise daha ilginç. Oy verenlere bakılırsa CHP sanılanın aksine ezilenlerin, sömürülenlerin partisi değil...

Seçim sonuçları açıklandığında eleştiri oklarını üzerine çeken CHP'nin özlediği oy, yıkım kararı ile gündeme gelen 3 ila 6 trilyon lira arasında değişen villa ve konakların bulunduğu yerlerden geldi.

Kenan Kıran'ın haberi 

Türkiye genelinde CHP’nin en yüksek oy aldığı yer belli oldu. Orman talanı olarak kurulduğu iddiasıyla gündemden düşmeyen, 3 ila 5.5 trilyon lira arasında değişen villa ve konakların bulunduğu Acarkent’te ikamet edenlerin büyük bir bölümünün Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) desteklediği ortaya çıktı.

CHP BEYKOZ’DA YÜZDE 20, ACARLAR’DA YÜZDE 63 OY ALDI

Beykoz genelinde yüzde 20.38 oy alan CHP’nin Acarkent ve Beykoz Konakları’nın bulunduğu Acarlar Mahallesi’ndeki oy oranı yüzde 63.16 çıktı... Acarkent’te, 2 bin 484 geçerli oyun bin 569’unu CHP'nin aldığı öğrenildi.

CHP dışındaki partilere giden oyların büyük bölümünü mahallede, kapıcı, güvenlik, bahçıvan gibi Anadolu’dan gelen alt gelir grubundan vatandaşların oluşturduğu kaydediliyor. Beykoz genelinde yüzde 48.32 oy alan AK Parti’nin Acarlar Mahallesi’nde yüzde 10.35 oy aldığı öğrenildi.

ÇANAK: ACARLAR DA OTURANLAR VATANDAŞ DEĞİL Mİ?

CHP Beykoz İlçe Başkanı Metin Çanak, CHP’nin Acarlar Mahallesi’nde yüksek oy aldığını doğrulayarak, “Burada oturanlar vatandaş değil mi? Millet oy verirse verme mi diyeceğiz?” dedi. Metin Çanak, muhabirimizin, CHP’nin gecekondularda seçimi kaybettiğini hatırlatması üzerine sinirlendi ve “Ben demeç vermeyeceğim. Kusura bakmayın. İstanbul İl Başkanımızın direktifleri doğrultusunda demeç vermeyeceğiz. Acarlar’da oturan insanların çoğu dışarıdan gelen insanlar, oy vermiş olabilir. Çavuşbaşı’nda da AK Parti yüksek oy aldı, biz düşük oy aldık. Bu insanları CHP’ye oy verdikleri için sorgulayacak mıyız?” dedi.

Metin Çanak, muhabirimizin, “Acarlar Mahallesi’ndeki oy oranı neden Türkiye geneline yansımadı?” sorusuna ise, “Siz bunu mu araştırıyorsunuz? Öyle bir şey olabilir mi? CHP, bir yerde fazla çıkabilir. Acarlar Mahallesi’nde de mi düşük çıksaydı?” şeklinde ilginç değerlendirmede bulundu.

ACARKENT’TE KİMLERİN VİLLASI VAR?

Vakit; Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ve babası Metin Yalçındağ, Milliyet yazarı ve Basın Konseyi 2. Başkanı Mehmet Doğan Heper ve yeğeni Mehmet Burak Heper, CHP İstanbul Milletvekili ve Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) eski Başkanı Bayram Meral’in oğulları Kemal Meral ve Mustafa Meral, DSP’li Kültür eski Bakanı İstemihan Talay’ın çocukları Murat Ali Talay ve Emine Talay Turan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı’nda görevli Tümgeneral Tuncay Çakan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu’nun oğulları Mehmet Erdem Dervişoğlu ve Burak Ahmet Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme eski Başkanı ve emekli Korgeneral Nurettin Çakır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli olan Zekeriya Dilsizoğlu ve eşi emekli hakim Raziye Nurten Dilsizoğlu ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Çakalır’ın orman ihtilafı yaşanan Acarkent’te villa satın aldığını ortaya çıkarmıştı.

BEYKOZ KONAKLARI’NDA KİMLER OTURUYOR?

Gazetemiz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, damadı Ercan Saatçi, Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Ercan Kumcu, Milliyet gazetesi yazarı Halil Derya Sazak ve Kanal D Spor Müdürü İlker Yasin, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin eski eşi Songül Zileli ve Ümit Zileli’nin kayınbiraderi DSP’li Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın oğlu Altay Burak Dalan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski Başkanı Fuat Miras’ın oğlu Ömer Faruk Miras’ın da konak sahibi olduğunu belgelemişti.
Orman Genel Müdürlüğü'nce Acarkent'teki bin 822, Beykoz Konakları'ndaki 465 gayrimenkulün tapularının iptali talebiyle açılan 2 ayrı dava sürüyor.

Vakit



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,808 µs