En Sıcak Konular

'AA' Tesadüfe bak!

2 Ağustos 2007 13:08 tsi
'AA' Tesadüfe bak! Emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşen Hilmi Özkök, Türkiye gündeminden kopmadı. Gelişmeleri takip eden Özkök, 'AA’ya ne zaman demeç verse, büyük bir tesadüf eseri bir gün sonra Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın mutlaka önemli

11 NİSAN 2007: Büyükanıt, 12 Nisan’da, basının üst düzey isimleriyle toplantı yapacağını duyurdu. Hilmi Özkök, Balçova’daki evinde AA’ya demeç verdi.

18 TEMMUZ 2007: Büyükanıt, 19 Temmuz’da Harp Akademileri’nde önemli bir konuşma yapacak. Hilmi Özkök, AA’ya yaptığı iade-i ziyarette demeç verdi.

31 TEMMUZ 2007: Büyükanıt, 1 Ağustos’ta yapılan YAŞ toplantısı için Tayyip Erdoğan’la buluşacak. Hilmi Özkök, evinde ağırladığı AA’ya yine demeç verdi.

Emekli olduktan sonra üçüncü demecini veren Hilmi Özkök, iç politikadan Kuzey Irak’a kadar birçok konuda görüşlerini açıkladı. Ancak görevi döneminde yaşanan “çuval” olayına yine değinmedi.

Özkök’ün zamanlama sırrı

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, ‘Yaşar Büyükanıt’ isminin ön plana çıktığı dönemlerde tesadüfen AA’ya açıklamalarda bulunmaya başladı

Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna veda ettikten sonra başlattığı “Anadolu Ajansı” (AA) aracılığıyla açıklamada bulunma geleneğini sürdürüyor. Bügüne kadar AA’ye üç kez açıklama yapan Özkök’ün zamanlama konusundaki ayarı ise oldukça dikkat çekici. Çünkü Özkök’ün açıklamaları tesadüfen (!) tam da Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın gündemde oldu dönemlere denk geliyor. İşte o “tesadüfler”:

11 Nisan 2007: Genelkurmay Başkanlığı’ndan sabahın erken saatlerinde yazılı bir açıklama yapılarak Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 12 Nisan’da bir basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Açıklamada TSK’yı doğrudan ilgilendiren bazı konularda kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi. Hilmi Özkök ise İzmir Balçova’daki evinde, öğleden sonra AA’ya açıklamalarda bulundu ve darbe günlükleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan tartışmaları değerlendirdi. İşin dikkat çeken yönü ise abonelerine düzenli olarak gündem programını geçen AA’nın, 11 Nisan gündeminde Özkök’le yapılan görüşmeye yer vermemesi oldu.

12 Nisan 2007: Yaşar Büyükanıt Genelkurmay Karargahı’nda saat 14:30’da basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanlığı ve darbe günlükleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükanıt, hafızalarda yer eden cumhurbaşkanı tarifini yaptı: ’Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti idealine, devletin üniter yapısına bağlı, ama sözde değil özde bağlı ’

18 Temmuz 2007: Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök bu kez AA bürosunu kendisi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Özkök, Genelkurmay sitesinde bulanan özgeçmişinin değiştirilmesi ile ilgili haberleri abartılı bulduğu ifade etti.

19 Temmuz 2007: Harp Akademilerinde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Sezer’in de katıldığı törende önemli mesajlar vermesi beklenilen Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, hiçbir açıklama yapmamayı tercih etti

1 Ağustos 2007: Aylardır beklenen Yüksek Askeri Şura toplantıları başladı. Erdoğan ve Büyükanıt’ın buluşacağı Şura kararları merakla beklenirken, Hilmi Özkök yine Anadolu Ajansı aracılığı ile açıklamalarda bulundu. Özkök, üstü örtülü olarak Türkiye’nin Kuzey Irak politikasını eleştirdi.

Irak’ın kuzeyi konusunda Türkiye’nin politikasının belli olduğunu belirten Özkök “Bu politikanın Irak’ın bir bütün olduğu ve Irak’ın milli servetinin bütün halkı tarafından kullanılmasına dayalı olduğunu ifade etti. Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü:” Bunu yürütmek için Türkiye hep çabaladı durdu. Tüm hükümetler bu işin takipçisiydi. Ama zamanla birçok olaylar oluyor. Bu politikaların gerçekleşme şansının azaldığı, çoğaldığı durumlar görüyorsunuz.” Politikaların her zaman elden geçirilmesi gerektiğini, politikaların uyum meselesi olduğunu ifade eden Özkök, “Benim politikam budur, ben böyle gideceğim” deyip, katı politikalarla bir yere varılamayacağını söyledi.

BOP haritasını küçümsedi

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Hudson Enstitüsünde yapılan toplantıyla ilgili soruları da yanıtlayan Orgeneral Özkök, o konuda bir bilgisi olmadığını belirtti. Orgeneral Özkök, şunları kaydetti: “Benzer toplantılar olmuştur benim zamanımda da. Bu toplantılar her şeyin serbestçe söylenebildiği toplantılardır. Orada birisi böyle söyledi diye, böyle hemen reaksiyon gösteriyoruz.” Türkiye’de de böyle toplantılar olduğunu, raporlar hazırlandığını hatırlatan Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bunların hepsini Türkiye’nin meselesi mi yapmak lazım. Ondan sonra Amerikalılara kızıyoruz. O tür toplantılarda insanlar çeşitli şeyler üzerine konuşabilirler ve bir konuşmacı kalkar meşhur haritadan bahseder. Haritadan bahsetti diye bu böyle olmaz. Kendine göre bir düşünce ortaya atmış. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz.

yeniçağ



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,661 µs