En Sıcak Konular

Da Vinci'nin yeni şifresi

2 Ağustos 2007 09:55 tsi
Da Vinci'nin yeni şifresi 
Leonardo da Vinci'nin "Hz. İsa'nın Son Akşam Yemeği" adlı tablosunda, bir şifre daha bulundu. Bilgisayar teknolojisi kullanılarak yapılan incelemede, Hz. İsa'nın yanında kucağında çocukla bir kadın görülüyor.

Bilgisayar uzmanı Slavisa Pesci, "Hz İsa'nın Son Akşam Yemeği" adlı tablosunun üzerine, özel bir teknik kullanarak aynı tablonun aynadaki görüntüsünü koydu. Ortaya çıkan sonuç çok şaşırtıcı, tabloda normalde var olmayan iki karakter, bu görüntüde esrarengiz bir biçimde beliriveriyor.

HZ İSA’NIN ÇOCUĞU

Hz. İsa'nın yanında, kucağında bir bebek tutan bir kadın görülüyor. Bu kadının Mecdeli Meryem olduğu ve Da Vinci Şifresi romanında da iddia edildiği şekilde Hz. İsa'nın bebeğini tuttuğu iddia ediliyor. Masanın ucunda ise bir şövalyenin oturduğu görülüyor.

SOYU DEVAM ETTİ

Hıristiyanlığın temeli Hz. İsa'nın çarmıha gerildikten sonra Tanrı katına yükselmesi inancına dayanıyor. İncil'de Hz. İsa Tanrı'nın oğlu ve tanrısal bir varlık olarak gösteriliyor. Çarmıha gerilmeden önce verilen 'son yemekte' Hz. İsa'nın şarap içtiği kase kutsal sayılıyor. Bu inanış 3 yıl önce Da Vinci Şifresi kitabının satışa sunulmasıyla derinden sarsıldı. Dan Brown kitabında geleneksel Hıristiyan inancının tersine Hz.İsa'nın çarmıhta ölmediğini, bir çocuğu olduğunu ve soyunun bugüne kadar devam ettiğini iddia ediyor. Hz. İsa'nın evlendiği kişi ise İncil'de bir hayat kadını olarak bahsedilen Maria Magdalena. İddialara göre, Hz. İsa'nın çocuğunu taşıyan Maria Magdalena, peygamberin ölümünün ardından Fransa'ya kaçtı Hz. İsa'nın soyunu devam ettirdi. Da Vinci'nin Mona Lisa ve Son Yemek gibi eserlerine yerleştirdiği şifreler ise Hz. İsa'nın soyunun devam ettiğine işaret ediyor.

 
bugün



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,621 µs