En Sıcak Konular

Mısır'da tansiyonu düşürecek açıklama

1 Temmuz 2013 09:06 tsi
Mısır'da tansiyonu düşürecek açıklama Mısır'da muhalif protestoların ardından sağduyulu açıklama geldi.

Tahrir Meydanı'nda düzenlenen muhalif protestoların ardından Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ömer Amir, Cumhurbaşkanlığının gösterilerin hacmini küçümsemediğini, göstericilerin meşru taleplerine saygı duyduğunu dile getirdi.
 
Amir, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle ülke genelinde düzenlenen gösterileri değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki siyasi çevreler ve hareketlerle istişare halinde olduklarını belirterek, "Mısır Cumhurbaşkanlığı, gösterilerin hacmini küçümsemiyor, halkın meşru taleplerine de saygı duyuyor. Cumhurbaşkanı Mursi, tüm kesimlerin memnuniyet duyacağı ortak paydada buluşmak için milli diyalog ve uzlaşıdan yana" dedi.
 
Anayasaya uyan tüm siyasi taleplerin kabul edilebilir olduğunu belirten Amir, Mısır'da baş gösteren siyasi tıkanıklığın çözümü konusunda Cumhurbaşkanlığı tarafından adımlar atıldığını savundu.
 
,Barışçıl gösterileri olumlu karşıladıklarını ifade eden Amir, "Mursi'ye bir takım ön şartlar koşularak, tavizler vermesi bekleniyor. Yine Mursi'nin diyalog çağrıları şartlı olarak yerine getirilmeye çalışılıyor. Bu durum kabul edilemez" diye konuştu.
 
"Cumhurbaşkanlığı sadece siyasi seçkinlere değil herkese diyalog kapısını sonuna kadar açtı" ifadesini kullanan Amir, "Mısır sokaklarına dökülen gençlerin haklarının tam olarak yerine getirilmemesi sebebiyle Cumhurbaşkanı birçok kez özrünü ifade etmişti" değerlendirmesinde bulundu.
 
Amir, Mısır'da yaşananların iç meseleleri olduğunu hiçbir yabancı ülkenin iç işlerine karışmasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, krizi atlatmak için her türlü ciddi girişimi dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.

trthaber

 

Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs