En Sıcak Konular

''EMASYA Protokolü'nün sivilleştirildiği'' iddiasına yanıt verdi

28 Haziran 2013 10:41 tsi
''EMASYA Protokolü'nün sivilleştirildiği'' iddiasına yanıt verdi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "EMASYA Protokolü'nün sivilleştirildiği" iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Yapılan, kimin hangi kurallara uyacağını gösteren idari bir düzenlemedir. Eski anlamda EMASYA protokolünün yeniden yürürlüğe konulmuş hali değildir bu" dedi.

Bozdağ, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

EMASYA Protokolü'nün, AK Parti iktidarı döneminde kaldırıldığını anımsatan Bozdağ, İl İdaresi Kanunu'nun valilere ilin asayişinde çıkan problemlere karşı polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerini kullanma yetkisi verdiğini belirterek, valilerin mevcut kolluk kuvvetlerinin yetersiz kalması halinde askeri yapılardan da yardım talep edebileceğinin bu kanunda belirtildiğini söyledi.

Bekir Bozdağ, "İl İdaresi Kanunun 11. maddesinde böyle bir hüküm var. Gazetelerde yazdığı gibi bir protokol olmasa dahi o hükme göre, vali asayişte bir problem olması halinde askeri yapıdan yardım talebinde bulunabilir. Geçmişten beri bunun usülünü ortaya koyan, kimin hangi kurallara uyacağını gösteren idari bir düzenlemedir. Eski anlamda EMASYA Protokolü'nün yeniden yürürlüğe konulmuş hali değildir bu" diye konuştu.

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesini içeren tasarıda müdahale yetkisinin, Bakanlar Kuruluna verildiği hatırlatılarak, "Biraz önce söylediklerinizle Bakanlar Kuruluna verilen yetki çakışıyor mu, ters mi düşüyor" sorusuna Bozdağ, "Birisi aynı il içerisinde olan durumda... İller arası olduğu durumda da Bakanlar Kurulu kullanıyor. Herhangi bir çelişki söz konusu değil" yanıtını verdi.

aa

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs