En Sıcak Konular

Çevik Kuvvet: Allah hepsinden razı olsun

25 Haziran 2013 10:45 tsi
Çevik Kuvvet: Allah hepsinden razı olsun "Demokrasinin hiç de lehine olmayacak saldırıları akim bıraktılar, büyük oyunu bozdular."

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Star Gazetesi'ndeki köşe yazısında Gezi Parkı olaylarına değindi. İlgili kısım:

AK Parti iktidarının vesayetçi odaklarla mücadelesinde polisin önemli bir rol oynadığı, Türk demokrasisinin güç kazanmasına katkıda bulunduğu uzunca süredir yazılıp çiziliyor. Eğer demokrasinin can suyu bulmasında Ergenekon ve Balyoz gibi kalkışmaların boşa çıkarılması etkili olduysa, bunun içinde Emniyet’in gayretleri gözardı edilemez. Özellikle Emniyet İstihbarat, terör, organize gibi birimlerin sofistike çalışmaları bu sürece damgasını vurmuştur. Ama bu son olaylara damga vuran çevik kuvvet polisidir.

Diğer birimlerle kıyaslandığında daha farklı nazarla bakılan bu birim, sadece fiziki gücüyle değil, inancıyla, cesaretiyle, özverisiyle ve idari aklıyla örnek alınması gereken bir performans ortaya koymuştur. Saatlerce aç-susuz kalan, bire on kalabalığa karşı amansız mücadele eden, en az zararla maksimum neticeyi alan bu yiğit insanların ayakta alkışlanması gerekir.

Polisin yanlış uygulaması, ihmali, hatası elbette incelenir, soruşturulur... Ancak buradaki başarıyı görmezden gelmek büyük haksızlık olur. Başbakan’ın söylemi bu fedakarlığın tam olarak algılandığını gösteriyor.

Cumartesi günü Bayrampaşa’daki çevik kuvvet merkezine gittim, oradaki polis şefleriyle sohbet ettim. Gezi parkındaki göstericileri anlamak lazım diyenlerin, buradaki büyük kitleyi de anlaması gerekir. Bu insanlar elinde copla gezen cahil insanlar değiller. Bu polislerin tamamı üniversite veya (yüksel okul olan) polis okulu mezunu... İçinde sanatçılar da var, mühendisler, mimarlar, siyaset bilimciler de var. Sanal alemde yapılan esprileri anlamayacak bir yüzeysellikte hiç değiller, aksine bunlara taş çıkartacak bir mizah anlayışına sahipler. Empati yetenekleri göstericilerden çok üzerinde. Kendi yanlışlarını da masaya yatırıp sorgulayabilecek özgüvene ve duyarlılığa sahipler.

Ankara’daki 1700 çevik kuvvet, Nazmi ve Fatih müdürleriyle, İstanbul’daki 4500 çevik kuvvet Yılmaz ve Fatih müdürleriyle demokrasinin hiç de lehine olmayacak saldırıları akim bıraktılar, büyük oyunu bozdular. Allah hepsinden razı olsun...



Bu haber 1,339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs