En Sıcak Konular

'O polis aklanmadı'

24 Haziran 2013 19:40 tsi
'O polis aklanmadı' Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Ankara’da polis kurşunuyla vurularak ölen Ethem Sarısülük hakkında açıklamada bulundu. Arınç, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, yapılan incelemeler sonucunda ‘polisin eline taş geldiği için böyle bir olayın yaşanmış ol

Arınç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konuyla ilgili soruşturmanın yapıldığını ve iddialar çerçevesinde eğer polis kurşunuyla yaralanmış ve öldüyse neticesiz kalmayacağını, adil bir kararın çıkacağını ifade etmiştim. Maalesef Ethem Sarısülük öldü. Ailesine Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün itibariyle dediğiniz konu haklıdır. Olaya karışan polis, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Adli kontrol altında serbest bırakıldı. Adil bir karar alınması çok önemli" dedi.  

Arınç, Ethem Sarısülük'ü vuran polisin, 'toplanan dellillerle, olayı tamamen kaydeden video görüntülerine bakıldığında, göstericiler tarafından gasp edildiğini, vücuduna 37 taş isabet ettiğini ve çok sayıda yumruk ile tekme aldığını' belirtti.

'ADLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'
Polisin havaya iki el ateş ettiğini belirten Arınç, 'eline taş isabet etmesinden dolayı üçüncü kez ateş ettiğinde Ethem Sarısülük'ü vurmuş olabileceğini' ifade etti.

Balistik incelemenin tamamlandığını, adli soruşturmanın ise devam ettiğini belirten Arınç, "Eğer adli soruşturmanın sonucunda bilerek veya kasten bu ölüme sebebiyet verildiği anlaşılırsa gerekli karar verilecek" ifadesini kullandı. 

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 17.00 sıralarında ABD Başkanı Barack Obama ile yaklaşık 1 saat telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Arınç, "Telefon görüşmesinin çok olumlu geçtiğini ben biliyorum. Ancak bu konuda belki hükümetler arası ikili bir açıklama olabilir" dedi. 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs