En Sıcak Konular

Bingöl'deki cinsel istismar iddiası

24 Haziran 2013 17:49 tsi
Bingöl'de toplanan Doğu ve Güneydoğu illerindeki baroların temsilcileri, cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen E.A'ya destek ve olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.



Bingöl Adliyesi'ne gelen 14 ilin baro temsilcisi, dosyayı takip eden savcılar ve E.A'nın avukatıyla bir süre görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

Doğu ve Güneydoğu illerindeki baroların dönem sözcüsü Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, son günlerde ülke gündemine yoğun şekilde yansıyan Bingöl'deki çocuk mağdureye yönelik cinsel istismar ve hürriyeti tahdit suçu iddiasıyla alakalı olarak kentte bulunduklarını söyledi.

Bucak, meydana gelen olayın vahameti, toplumda yaratmış olduğu infial, şüphelilerin kamu görevlisi olmaları ve baroların kamu hizmeti yürütmesinden doğan sorumluluğa istinaden bölge baroları olarak mağdureye ve ailesine hukuki ve manevi destek sunacaklarını kaydetti.

Yapılan ortak açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı ve mağdur vekili ile görüşülerek söz konusu soruşturma dosyasına müdahillik talebinde bulunulmuştur. Bu karar ve talep doğrultusunda, söz konusu olayın sonuna kadar, yerelde Bingöl Barosu ve genelde de bölge baroları olarak takipçisi olunacak, mağdur ile ailesine hukuki ve manevi destek sunulacaktır.

Soruşturma dosyasında gizlilik kararı alınmış olması nedeniyle şu an için dosya içeriği incelenememiş olup dava açıldığı veya gizlilik kararı kaldırıldığı takdirde gerekli tüm incelemeler ivedi olarak yerine getirilecek ve gerekli adımlar atılarak kamuoyu bilgilendirilecektir."

Açıklamaya; Bingöl, Şanlıurfa, Bitlis, Şırnak, Ağrı, Mardin, Van, Muş, Hakkari, Siirt, Kars, Iğdır, Diyarbakır ve Batman barolarının destek verdiği bildirildi.

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs