En Sıcak Konular

'Ben bu yarışmayı kazanmak istiyorum'

24 Haziran 2013 15:46 tsi
'Ben bu yarışmayı kazanmak istiyorum' Büyükelçiler arasındaki "tatlı rekabette" kim önde?

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Hakkari, İnşallah barışla beraber dünyaya daha çok açılabilecektir, turistler ve yatırım açısından daha çok gelişecektir" dedi.

Van'da bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, sabah saatlerinde Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret ettikten sonra eşi Marie Ricciardone ile karayoluyla Hakkari'ye gitmek üzere yola çıktı.

Van'ın Başkale ilçesinde aracının tekerinin patlaması üzerine yol kenarındaki bir tamircide tekerin tamir edilmesini bekleyen Ricciardone, fotoğraf makinesiyle hem aracını hem de çevreyi görüntüledi.

Yaklaşık yarım saat süren bekleyişin ardından tekrar yola çıkan Ricciardone, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret ederek, 33 yıl aradan sonra kenti ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ricciardone, ABD'nin Adana Başkonsolosluğunda görev yaptığı 1980 yılında Hakkari'ye geldiğini anımsatarak, "O dönemle ilgili gayet güzel hatıralarımız var. Hakkari'nin sadece önemli bir yer olduğunu düşünmüyorum. Aynı zamanda çok cazip bir yer. Zap suyu ne kadar güzel, çok dramatik manzaralar var. Bu mevsimde özellikle çeşitli yabani çiçekler var. Rengarenk çiçekler. Hatırladığım kadarıyla göçerler de var. Yaylalarda kalıyorlar. Bunlar çok güzel" diye konuştu.

Ankara'da, büyükelçilerle aralarında tatlı bir rekabet olduğunu ve Türkiye'nin dört bir yanını ziyaret etmek istediklerini anlatan Ricciardone, şunları kaydetti:

"Ben bu yarışmayı kazanmak istiyorum. Daha önce Güneydoğu'da, Adana'da görev yaptığımım için Türkiye'nin bu bölgesini biraz daha iyi tanıyorum, seviyorum. Hakkari'ye gelmek istedim. Hakkari, İnşallah barışla beraber daha çok dünyaya açılabilecekir, turistler ve yatırım açısından daha çok gelişecektir."

Büyükelçi Ricciardone'nin kenti ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Alimoğlu da  "ABD bizim önemli müttefiklerimizden, Hakkari de Türkiye'nin önemli illerindendir. Tarihi, kültürel coğrafyası ve iki ülkeye sınırı olmasından dolayı önemli illerdendir. İlimizin güzelleşmesi ve daha çok gelişmesi için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Çözüm sürecinizi yüzde 100 destekliyoruz"

Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile bir araya gelen Ricciardone, Bedirhanoğlu'na misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Ricciardone, çözüm sürecinin hem Türkiye ve bölge hem de kendileri için önemli bir unsur olduğuna değinerek, "Çözüm sürecinizi yüzde 100 destekliyoruz. İnşallah sonuç en kısa zaman içinde, en olumlu şekilde oluşturulacaktır. Müttefik olarak, dost olarak başarınız bizim için de çok önemli" dedi.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu ise bu süreçte, Kürt halkının dostu olarak gördükleri ABD'nin üst düzey yetkilisini kentte görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kürt halkının hiçbir zaman dostlarını hayal kırıklığına uğratmayacağını ve dostlarına en samimi duygularını gösterdiğini vurgulayan Bedirhanoğlu, "Büyükelçi Ricciardone'nin böylesi bir süreçte ilimize gelmeleri, umarım bu barış sürecinin daha önemli aşamalara, somut adımlara dönüştürülmesine katkı sağlar" diye konuştu.

Büyükelçi Francis Ricciardone, kentteki temaslarının ardından karayoluyla Van'a hareket etti.

AA



Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs