En Sıcak Konular

İçişleri Bakanı Güler'den açıklama

24 Haziran 2013 15:13 tsi
İçişleri Bakanı Muammer Güler: "Sunduğumuz bütün hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini ön planda tutuyor, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasına özen gösteriyoruz"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bütün hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini ön planda tutup, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasına özen gösterdiklerini belirterek, "Ancak hiç kimsenin, başkalarının özgürlük alanını yok edecek şekilde hak ve özgürlüklerini kullanamayacaklarını da vurgulamak istiyoruz" dedi.

Güler, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinin Gölbaşı yerleşkesindeki mezuniyet töreninde, emniyet teşkilatının iyi eğitilmiş, üstün vasıflı genç mezun 413 polisin katılımıyla yeni bir güç ve dinamizm kazandığını söyledi.

Güvenlik Bilimleri Fakültesinde 16 ülkeden 305 misafir öğrenciden 62'sinin de mezun olduğunu aktaran Güler, mezun polisleri tebrik etti.

Günümüzde terör başta olmak üzere birçok olumsuz gelişmenin insanların can ve mal güvenliğini daha fazla tehdit eder hale geldiğini vurgulayan Bakan Güler, vatandaşların en büyük arzusunun huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürmek olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak değişen ve gelişen şartlara uygun iç güvenlik hizmetini en iyi şekilde sunmanın gayreti içinde olduklarını bildiren Güler, "Sunduğumuz bütün hizmetlerde olduğu gibi güvenlik hizmetlerinde de vatandaş memnuniyetini ön planda tutuyor, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasına özen gösteriyoruz. Ancak hiç kimsenin başkalarının özgürlük alanını yok edecek şekilde hak ve özgürlüklerini kullanamayacaklarını da vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Sosyal medyanın da başkalarına hakaret, suça teşvik ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik şiddet eylemleri için bir imtiyaz alanı olamayacağını da herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayan  Güler, demokrasilerde hak aramanın meşru yolları ve kurallarının bulunduğuna dikkati çekti.  

"Biz, güvenliğin olmadığı yerde özgürlüklerin de anlamının kalmayacağı inancı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne özgürlüğümüzden ne de güvenliğimizden vazgeçemeyiz" diyen Bakan Güler, polisin sokaktaki tavrı ve vatandaşa yaklaşımıyla sadece kendi kurumunun ve şahsının değil, devletin de saygınlığını temsil ettiğini söyledi.

Polisin vatandaşa karşı tutum ve davranışının önem taşıdığına dikkati çeken Bakan Güler, bu nedenle polisin eğitimine büyük önem verdiklerini ve her sene teşkilat mensuplarının en az yarısını hizmet içi eğitime aldıklarını bildirdi.

-Mezun polislere tavsiyeler

Bakan Güler, genç mezunlarla güçlenen Türk polis teşkilatının milletin milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri ile bütünleşmiş olarak ülkenin huzur ve güvenliği için daima milletin ve devletin emrinde fedakarca görev yapmaya devam edeceğini söyledi.

Mezun polislere seslenen Güler, şöyle konuştu:

"Karşılıklı sevgi ve saygıyı, kardeşlik, dostluk ve yardımlaşmayı öğrendiniz. Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk vatanının yılmaz bekçileri ve emniyet teşkilatının geleceğisiniz. Dünyadaki yeni gelişmeleri ve değişimleri yakından takip edin ve her zaman daha iyiyi, daha mükemmeli yakalamak için gayret gösterin. Her ne şart altında olursa olsun güler yüzlü ve şefkatli bir şekilde vatandaşın hizmetine koşmayı kendinize şiar edinin."

İçişleri Bakanı Güler, mezunların ailelerini ve polis akademisi görevlilerini de tebrik etti.

-"Orantısız güç kabul edilemez"

Emniyet Genel Müdürü, Mehmet Kılıçlar da polisin özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek hizmete gayret ettiğini söyledi. Türk polis teşkilatının, asayiş hizmetlerinin yanısıra, güvenlik hizmetleri alanında bilimsel çalışmalara da ağırlık verdiğini aktaran Kılıçlar, emniyet teşkilatının bilimsel çalışmalarla adını duyurduğunu ve diğer ülkelerin polis teşkilatları arasında öne çıktığını bildirdi.

Kılıçlar, polislerden vatandaşa şevkat ve güler yüzle hizmet etmelerini istedi.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı ise can ve mal güvenliğinin insanların öncelikli ihtiyaçları arasında bulunduğunu, insanların, can ve mal güvenliğinin sağlandığı, karşılandığı yerleri vatan olarak gördüğünü belirtti.

Kamu düzeni ve güvenliğini sağlamakla görevli polisin zaman zaman zor kullanabileceğini ifade eden Fındıklı, polisin orantısız güç kullanmasının kabul edilemeyeceğini, ancak gerektiğinde güç kullanılmamasının da zaafiyete yol açabileceğini, bunun da kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Polisliğin hizmet mesleği olduğunu anlatan Fındıklı, polisin topluma hükmetme değil, hizmet etmekle görevli olduğunu söyledi. Fındıklı, polise yönelik haksız eleştirilerin, aynı zamanda toplumdaki barış, güven ve huzur ortamını da olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in mesajının okunduğu törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dereceyle mezun olan 10 polise diplomalarını verdi. Dereceye giren yabancı mezunlar ise diplomalarını İçişleri Bakanı Güler'den aldı.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, dereceye giren polislere hediye verdi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Koyunsağan'a plaket takdim etti.

Akademi Bandosu'nun konserinin ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi ve Özel Harekat Dairesi Başkanlığının helikopter gösterisi sergilendi.

Törenin ardından hep birlikte şapkalarını atan polisler, mezuniyet sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

AA



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs