En Sıcak Konular

CHP, Uludereli ailelere kesilen para cezasını Meclis'e taşıdı

24 Haziran 2013 10:43 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis grup toplantısında dile getirdiği Uludereli ailelere kesildiği iddia edilen para cezasını soru önergesine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a, Uludere'de hayatını kaybeden 35 vatandaşın ailelerine 3 bin lira para cezası tebliğ edildiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. "28 Aralık 2011 akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesinde F16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 35 vatandaşımızın ailelerine 3.000 TL para cezası tebliğ edildiği iddiaları doğru mudur?" diye soran Tanrıkulu, "İdari para cezalarının, katliamın 500. günü dolayısıyla 35 vatandaşımızın yakınları ve ailelerinin, katliamın gerçekleştiği yerde anma töreni düzenledikleri gerekçesi ile verildiği iddiaları doğru mudur? İnsanlık tarihinde kapanması asla mümkün olmayacak derin bir yara bırakan ölümlerin 500. gününde vatandaşlarımızın yakınları ve aileleri tarafından gerçekleştirilen barışçıl yürüyüş için valilikten izin alındığı iddiaları doğru mudur? Valilik tarafından verilen bir izin söz konusu ise neden idari para cezasına gerek görülmüş ve yakınlarını, evlatlarını kaybeden aileler açıkça cezalandırılmıştır? Evlatlarını anmaktan başka amaçları olmayan annelerin, babaların devlet tarafından tekrar tekrar cezalandırılmalarındaki gerçek amaç, bu tür ve benzeri baskılarla, Uludere katliamı ve ölen 35 vatandaşımızın unutturulmasını sağlamak mıdır?" sorularını yöneltti.

cihan

Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs