En Sıcak Konular

Aksu: Güneydoğu tek bayraktan yana

1 Ağustos 2007 14:27 tsi
İÇİŞLERİ eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Doğu ve Güneydoğu'daki halkın, AKP'ye verdiği oylarla, birlik, beraberlik ve tek bayraktan yana olduğunu gösterdiğini söyledi.

22 Temmuz seçimleri öncesi yasa gereği Mayıs ayında İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Abdülkadir Aksu, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nın yeni binasının açılışına katılmak için geldiği Marmaris'te partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Abdülkadir Aksu, 50 kadar partilinin hazır bulunduğu nezaket ziyaretinde 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim sonuçlarının, AKP'nin Türkiye partisi olduğunu tescil ettiğini, Doğu ve Güneydoğu'daki halkın birlikten ve beraberlikten yana tavrını gösterdiğini ve ülkenin huzur ve güven içinde olduğunu kanıtladığını ileri süren Aksu, şunları söyledi:

“22 Temmuz seçimlerinde 81 ilin 80'inde milletvekili çıkardık. Milletvekilliği kazanamadığımız tek ilde de 5 belediye başkanımız bulunuyor. Böylelikle, başbakanımızın sürekli tekrarladığı Türkiye partisi olduğumuz yönündeki söylemleri, lafta kalmamış gerçekleşmiştir.”

AKP'nin Doğu ve Güneydoğu'daki illerde de ezici bir üstünlük elde etmesinin burada yaşayan halkın birlik ve beraberlikten yana olduğunu kaydeden Aksu, “Seçimin diğer bir önemli sonucu da Doğu ve Güneydoğu'dan çıkan gür sestir. Burada bulunan vatandaşların verdikleri oylar, partimizin bölgede ezici üstünlük sağlamasına sebep olmuştur. Vatandaşlarımız, AKP'ye verdiği oylarla birlik ve beraberlikten yana olduğunu gösterdi. Başbakanımızın sürekli tekrarladığı ‘tek vatan, tek bayrak' anlayışından yana olduklarını adeta haykırdı” diye konuştu.
Seçim öncesi, sırası ve sonrasında birkaç küçük olay dışında tatsız gelişmelerin yaşanmadığını da dikkat çeken Aksu, “İktidarımız döneminde sağlanmış huzur ve güven ortamı seçim zamanı bir kez daha kendini göstermiştir. Huzur ve güven yok diyenlere en iyi yanıtı halk verdi” dedi.

Hurriyet



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs