Kavga derinleşiyor: Bu kez Mumcu konuştu! | " /> Kavga derinleşiyor: Bu kez Mumcu konuştu! | "/>

En Sıcak Konular

Kavga derinleşiyor: Bu kez Mumcu konuştu!

1 Ağustos 2007 14:05 tsi
Kavga derinleşiyor: Bu kez Mumcu konuştu! Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaptığı "hesap verme çağrısı"na DP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar’ın verdiği cevaba ilişkin "Bu işler kabadayı ağzı ile konuşulmaz " dedi.

THY’ye ait uçakla Ankara’dan İstanbul’a gelen Mumcu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

DP ile birleşme sürecine ilişkin olarak yaptığı "hesap verme çağrısı"na karşılık Mehmet Ağar’ın açıklamaları sorulan Mumcu, "Ben söyleyeceğimi söyledim. Milletin gerçekleri bilmeye hakkı var ve bunun yolu milletin önünde sakin sakin konuşmaktır" dedi.

"Kim ne biliyorsa konuşmalıdır" diyen Mumcu, bu sürece umut bağlayan milyonlarca insanın bunu bilmek istediğini söyledi.

Mumcu, "Polemik yaratmaya gerek yok. Bu işler ağız dalaşıyla konuşulmaz. Bu işler sakin sakin, yüz yüze, göz göze ve milletin önünde konuşulur. Kim ne söylemek istiyorsa televizyonda milletin önünde açıkça söylesin" diye konuştu.

Mehmet Ağar’ın, "Şimdi susma zamanı" şeklindeki sözleri hatırlatılan Mumcu, şöyle dedi:

"Susarak gerçekler açığa çıkmaz. Onun için sakin olmak lazım. Sakin sakin konuşmak lazım. Hakikatleri konuşmak lazım. Ağız dalaşına lüzum yok. Bu işler kabadayı ağzı ile konuşulmaz. Bu işler sakin sakin, efendi efendi gerçeği açığa çıkarmak için konuşulur. Topluma karşı saygısı olan bunu yapar diye düşünüyorum. Dolayısıyla şimdi herkesin gerçeği söyleme zamanıdır. Ben bunu düşünüyorum. Dolayısıyla kendisi için de bir fırsat verdiğimi düşünüyorum. Hala polemik yapmıyorum, hala bir isnatta ve ithamda bulunmuyorum. Beraberce hesap verelim o kadar.’ Gazetecilerin "Yaptığınız çağrıya sayın Ağar’ın sıcak bakmadığı anlaşılıyor" şeklindeki sözleri üzerine de Mumcu, "O kadar sabrettik biraz daha sabretmekten bir şey çıkmaz. Olmazsa biz ne biliyorsak, ne anlamışsak, ne görmüş, ne öğrenmişsek onu bizden soran herkese anlatırız" dedi.

AĞAR NE DEMİŞTİ?

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, önceki gün sağda birlik başarısızlığı yüzünden kendisini suçlayan ve hesaplaşmaya çağıran Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu'ya ''Otur yerine beni konuşturma'' diye yanıt vermişti.

Ağar, "Benim sırtımdan gündeme gelmek ayıp. Otur da bırak biz de oturalım. Beni konuşturma. Kimin kiminle görüştüğünü ben biliyorum. Saçma sapan işler yapmasaydı bu noktaya gelinir miydi? Bu işleri yapıp da AKP'nin ekmeğine yağ sürmeye gerek var mı? Sen partini seçime sokamamışsın. Buralara kafa sokup kendini küçültmeye rezil etmeye ne gerek var" dedi.

"Şimdi susma zamanı" diyen Mehmet Ağar, bütünleşme için zamanın dar olduğunu savundu.

Ağar "3-4 ay daha olsaydı problem olmazdı. 25 senedir birbiriyle savaşmış küfür etmiş bir yapıyı birleştiriyorsunuz" dedi.

Milliyet



Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs