Babamın bir canı varmış | " /> Babamın bir canı varmış | "/>

En Sıcak Konular

Babamın bir canı varmış

1 Ağustos 2007 12:06 tsi
Babamın bir canı varmış Acı ama gerçek... Bilgisayar ve oyun bağımlısı çocuklar, babaları öldüğünde böylesine akıl almaz tepkiler veriyor. Oyun tutkusu minikleri robotlaştırıyor.

Artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bilgisayarlar, toplum hayatını tehdit ediyor. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem, çocukların bilgisayar ve internet bağımlılığıyla ilgili çok çarpıcı gerçekleri ortaya koydu.

ŞİDDETE DUYARSIZLAŞIYOR
Öktem, bir çocuğun babası öldüğünde "Aaa... Babamın bir canı varmış" diye tepki vermesini "korkunç" olarak nitelerken, "Oyunlardaki şiddet çocukları hayata karşı duyarsızlaştırıyor. Önlem alınmalı" uyarısında bulundu.

Aileler çokdikkatli olmalı
Çocuklar için hayatın oyundan farksız olduğunu belirten Psikolog Aylin Dinçer, "Oyundaki rolleri nedeniyle kendilerini sorumlu hissederler" dedi.


***

Çocuklar ölümü oyun sanıyor

Bilgisayar oyunları küçükleri esir aldı. Bir çocuk sanal kahramanlarına o kadar bağlandı ki, babasını kaybedince 'Zaten onun bir canı kalmıştı' diyerek avundu.

Bilinçsiz bilgisayar kullanımı büyük kayıplara neden oluyor. Uzmanlar, bilgisayarın bağımlılık etkisi yarattığı söyleyerek, aşırı bilgisayar ve internet kullanımının tıbbi bağımlılık vakaları arasında yer aldığını ifade ediyor. Ciddi sorunlara yol açan bu bağımlılık, özellikle çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerini tehdit ediyor. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem, hastanelere bilgisayar bağımlısı olan çok ağır ve acilen tedavi edilmesi gereken çocukların gelmeye başladığına dikkat çekerek, alarma geçtiklerini belirtti.

Bilgisayar oyunu tutkunu çocukların yaşama duyarsızlaştığını belirten Öktem, bu çocukların gerçek dünyadan uzaklaştığını söylüyor. Bunun en açık örneği ise babasını kaybetmiş bir çocukta gözleniyor. Prof. Dr. Öktem, çocuğun kendisine "Babam bir canı kaldığı için öldü" dediğini söyleyerek, bu cevap karşısında dehşete düştüğünü ifade etti. Sürekli oyun oynayan çocukların gerçeklerden uzaklaştığına dikkat çeken Öktem, "Bilgisayar oyunları çocukları şiddet düşkünü ve bağımlı hale getiriyor. Aileler çocuklarının bilgisayarda geçirdiği süreyi denetlemek zorundadır" dedi.

Takvim



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs