En Sıcak Konular

Abdullah Gül'ün sitesindeki 2 anket

1 Ağustos 2007 10:06 tsi
Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendi adını taşıyan internet sitesinde anketle nabız yokluyor. İşte Gül'ün sitesindeki anketler ve Gül'e destek mesajları:

Sitedeki ankette, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasını destekliyor musunuz" sorusuna yüzde 88 oranında "evet" yanıtı çıkarken, "Aday olmasını nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna katılımcıların yüzde 75'i "olumlu" yanıtını verdi.

Adaylığının devam edip etmediği konusunda net açıklama yapmayan Gül, kendi internet sitesinde gelişmeleri, üç bölüm halinde ve "Enine boyuna cumhurbaşkanlığı seçim süreci" başlığı ile partililerine anlattı. Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak anket bölümünde çeşitli sorular soruyor.

İşte sonuçlar
Devam eden anketin, dün akşam saatlerine kadar 1985 kişinin yanıtladığı "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasını destekliyor musunuz" sorusuna, katılımcıların yüzde 88'i "evet", yüzde 12'si de "hayır" yanıtını verdi.
72 bin 974 kişinin yanıtladığı, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olmasını nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna, katılımcıların yüzde 75'i "olumlu", yüzde 25'i "olumsuz" diye görüş bildirildi.
69 bin 168 kişinin yanıtladığı, "Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün dış politikada sergilediği performansı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtlar çıktı:
Çok iyi : Yüzde 59 .
İyi : Yüzde 14.
Orta : Yüzde 6 .
Kötü : Yüzde 4 .
Çok kötü : Yüzde 17 .

Gül'e mesajlar
Gül'e cumhurbaşkanlığı konusunda destek mesajları da gelen sitede yayımlanan görüşlerden bazıları da şöyle:
Mustafa Curuttu: Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan haksızlıklar gözümüzden kaçmış değil. 22 Temmuz'da halkımız bunun cevabını verdi. Ne olursa olsun, sizi cumhurbaşkanlığı makamında görmek istiyoruz. O makamın, layık olan sahibine bırakılmasının zamanı gelmiştir. O makama layık insan da Sayın Abdullah Gül Beyefendi'dir.
Vehbi Şişman: Biz Türk halkı sizleri daima minnetle şükürle anacağız. Yeni Meclisimiz biz Türk halkına sizin cumhurbaşkanlınızı da yaşatır. Yeni Meclisimizden bunu bekliyoruz. Yeni Meclisimiz halkın hassasiyetini anlar ve biz Türk halkının kararına sahip çıkar.
Halis Demirkut: Hâlâ sizin cumhurbaşkanlığınızdan korkan kesimler neden korkuyorlar, bunu anlamakta güçlük çekiyordum. Ama tabii bunu anlamayacak ne var? Siz cumhurbaşkanı olursanız Türkiyemiz'de daha şeffaf bir yönetim, hak ve adalet olacak. Tüm topluma yayılacak, herkesi kucaklayacak herkesin cumhurbaşkanı olacaksınız, bunu istemiyorlar. Ama bu hevesler, Allah'ın izniyle boş hevesler olarak kalacak. Çünkü biz millet olarak 22 Temmuz seçimlerinde olması gerekenin mesajını net verdik. Sizi cumhurbaşkanımız olarak görmek istiyoruz ve sakın vazgeçmeyin.

Grup yönetiminden destek
Eski AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Gül'ün adaylığına destek vererek, "Seçimin erkene alınmasının nedeni, cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlardı zaten. Halk seçimde bir karar vermiştir. Herkesin halkın kararını doğru okuması lazım. Bu doğru okunursa her şey nettir" dedi.
Eski AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da Gül'ün adaylığına, "Abdullah Bey'in arkasındayız. Kendisi 'adayım' diyorsa adayımızdır, değilim diyorsa yeni durum değerlendirmesi yapılır ama bu hak Abdullah Bey'indir. Çünkü, meydanlar bunu söyledi, aksi bir düşünce yok. Görünen o ki Abdullah Bey'in aday olmasının önünde hiçbir engel yok" diyerek destek verdi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Gül’ün cumhurbaşkanı olup olmayacağının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyi belirlemesiyle açığa çıkacağını söyleyerek, “Bana göre olacak'' dedi.

Milliyet
 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs