En Sıcak Konular

''Haber operasyonu zora soktu''

1 Ağustos 2007 09:16 tsi
''Haber operasyonu zora soktu''

ABD'de yayımlanan muhafazakar eğilimli The Washington Times gazetesi, ABD'nin, terör örgütü PKK'ya karşı kuzey Irak'ta Türkiye ile birlikte gizli askeri operasyon planladığı haberinin basına sızdırılmasının, ABD'nin çıkarlarına ve planın başarı şansı

Gazetenin baş yazısında, bu konudaki bilginin The Washington Post gazetesi köşe yazarı Robert Novak'a, en az bir Kongre üyesi tarafından sızdırılmış olmasının muhtemel görüldüğü belirtildi.
 
The Washington Times, "Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman tarafından bazı Kongre üyelerine bu konuda verilen brifingin, muhtemelen bir veya daha fazla Kongre üyesi tarafından Novak'a sızdırılması, ABD'nin çıkarlarına zarar verdi ve fiilen planın başarı şansını azalttı" ifadesini kullandı.
 
Gazete, planda öngörülen operasyonla terör örgütü PKK'nın elebaşılarının yakalanması durumunda bunun Türkiye'yi rahatlatacağını ve Türkiye-Irak sınırındaki gerginliği azaltacağını kaydederken, konunun basına sızması üzerine bu şansın kaçırıldığını ima etti.
 
"Bilsem bile yorum yapamam"
 
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey de, Dışişleri Bakanlığı'nın günlük brifinginde, ABD'nin terör örgütü PKK'ya karşı kuzey Irak'ta Türkiye ile gizli askeri operasyon planladığı iddiası konusunda hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.
 
Casey, "Bu, bir casus romanına benziyor, ama benim bildiğim ya da bilsem bile yorumda bulunabileceğim birşey değil" diyerek, bu konuda bilgi için ABD'nin diğer kurumlarına başvurulmasını önerdi.
 
Yunan gazetecinin ayıbı
 
Öte yandan Casey, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında hakaretamiz bir ifade kullandığı için 28 Haziran'da terslediği Yunan gazeteciyi, yine aynı ifadeyi dile getirmesi üzerine bir defa daha azarladı.
 
Dışişleri Bakanlığı’nın günlük brifinginde Yunan gazeteci, Büyükanıt için "müstakbel diktatör" ifadesini yine kullanınca Casey, Büyükanıt'ın sıfatının, Türk Genelkurmay Başkanı olduğunu belirtti.
 
Casey, "Kendisine başbakan da bu şekilde hitap ediyor, ondan aynı şekilde bahsetmek nezaket gereği" dedi.

cnntürk



Bu haber 240 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,114 µs