En Sıcak Konular

'Bir tarafta vandallar bir tarafta barış elçileri'

16 Haziran 2013 23:10 tsi
'Bir tarafta vandallar bir tarafta barış elçileri' Kazlıçeşme'deki mitingiden sonra olimpiyat şölenine katılan Başbakan Erdoğan, stada gelişinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Stadı dolduran on binler Erdoğan'ı ayakta alkışladı.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninin yapıldığı İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı tarihi gecelerinden birini yaşıyor. Türkçe Olimpiyatları'nı izlemeye gelen 250 bin kişi Olimpiyat Stadı'nda rekor kırdı.


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın görkemli kapanış şöleni, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda başladı.

Şöleni, televizyonları başında takip eden izleyicilerin dışında 250 bin dolayında davetli stat içinde ve çevresinde kurulan dev ekranlardan takip ediyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki şöleni iki helikopter havadan takip ediyor. Gece süresince sahne olacak dünya çocukları davetlilere unutulmaz bir gece yaşatıyor. Birbirinden renkli görsel şovlara sahne olan Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış şöleni dünya çocuklarının sahnede birlikte seslendirecekleri 'Yeni bir dünya kuruyorlardı' şarkısıyla son bulacak. İki helikopter ve 30'a yakın kamera ile takip edilen şöleni 10'a yakın televizyon kanalı canlı veriyor.

Başbakan Türkçe Olimpiyatları şöleninde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından düzenlenen 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki kapanış törenine geldi. Erdoğan'a eşi Emin Erdoğan ve çok sayıda bakan da eşlik ediyor. Kazlıçeşme'deki Milli İradeye Saygı Mitingi'nden sonra olimpiyat şölenine katılan Başbakan Erdoğan, stada gelişinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Stadı dolduran on binler Erdoğan'ı ayakta alkışladı.

 Erdoğan'ın kouşmasından satırbaşları;


11. Uluslarası Türkçe Olimpiyatları'nın bu kapanış töreninde sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Uluslarası Türkçe Derneği'ne bize bu coşkuya yaşattığı için yürekten şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin güzelliğini Türkçe'nin güzelliğini bize anlatan dost ve kardeş ülkelerin çocuklarını kutluyorum.


Bu öğrencilere güzel Türkçemizi öğreten, yardım eden, sevgili öğretmenlerimizi tebrik ediyor,kendilerine teşekkür ediyorum. Güzel gören güzel düşünür. Sizler haftalardır bize güzeli gösterdiniz. Sizler bütün çirkinliklerin arasından güzeli düşündürdünüz.Sizler bozkırdaki güller gibi kuruyan dudaklarda bir damla su gibi,en zor zamanlarda bize güzeli anlattınız,bize güzeli hatırlattınız. 3 haftadır Türkiye'de birbirinden farklı iki manzara,iki fotoğraf var.Bir tarafta sapan taş molotof kokteyli vardı.Diğer tarafta Türkçe vardı,türkü vardı,şiir vardı. Bir tarafta öfke,nefret,çatışma vardı. Diğer tarafta dayanışma,kardeşlik,merhamet vardı. Bir tarafta vandallar bir tarafta barış elçileri vardı.

Engin yürekli gönül neferleri vardı. Şundan emin olunuz sevgili kardeşlerim gerçek Türkiye manzarası şudur. Gerçek Türkiye tablosu budur. Gerçek Türkiye fotoğrafı,buradaki fotoğraf,buradaki kadrajdır. Bu olimpiyatlar 11 yıldır yapılıyor olabilir ama bu barış mücadelesi binlerce yıldır devam eden,kökü derinde,kökü sağlam,kökü Osmanlı'da,Sakarya'da olan bir büyük davadır. Dışarda anlık zevkleri için sokakları ateşe verenler değil bir dünya dili olan Türkçe'yi omuzlarında taşıyan gerçek Türkiye mesajıdır bu.


Biz yakıp yıkanlardan değiliz, kalp kıranlardan değiliz. Bizim meselesemiz Tuna'yla Volga'yı Fırat'la Dicle'yi kucaklaştırabilmek. Dünyanın en ücra köşeleri ile Türkiye arasında,tüm gönüller arasında Türkçe köprüler kurmanın sevincini yaşıyoruz. Gönüller arasında bu güzel Türkçe köprüsünü inşa ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. Biz hepimiz aynı gönül davasının sarsılmaz neferleriyiz. Biz 76 milyon bir ailenin fertleriyiz. Hz. Adem'le ile Havva'nın çocuklarıyız.Lisanlarımız farklı olabilir.Türkçe, Kürtçe, Lazca, Boşnakça,İspanyolca, İngilizce olabilir. Hepimiz Adem'in ve Havva'nın çocukları olarak gönül dilimizle konuşup anlaşabiliriz. Hepimiz barış istiyoruz.Annelerin ağlamadığı,babaların çatışmalarda ölmediği bir dünya istiyoruz.


Hırıstiyan, müslüman, budist demeden ayrılıkların yapılmadığı, ortaklıkların olduğu bir dünya istiyoruz. Farklılıkların bizi kucaklaştırdığı bir dünya istiyoruz.İnsan onurunun öne çıktığı bir dünya hayal ediyoruz.Çatışmanın değil, muhabbetin hakim olduğu bir dünya istiyoruz.Millet olarak en büyük hazinemiz emin olun kardeşliğimizdir. Şu ana kadar ne kazandıysak kardeşliğimiz sayesindedir.


Türkçe sevdalısı misafirlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizden ayrıldıktan sonra hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. Annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize sevgi mesajlarımızı,iyi dileklerimizi iletin.


OLİMPİYAT STADI'NDA İZLEYİCİ REKORU


İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, 11. Türkçe Olimpiyatları kapanış töreni için tamamen doldu. İstanbullular, kapanış töreni için Atatürk Olimpiyat Stadı'na akın etti. Stada giremeyen vatandaşlar ise dışarıda oluşturulan dev ekranlardan kapanış törenini takip etti. Stada ulaşmak için vatandaşlar zaman zaman yürümek zorunda kaldı.

İSTANBULLULAR AKIN AKIN GELDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER ) tarafından Dil ve Kültür Festivali kapsamında 'Erensel barışa doğru' sloganıyla düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları sevdalılarıyla dolup taştı. Davetliler akın akın geldikleri stadı erkenden doldurdu. Bu arada davetlilerin, kalabalık gruplar halinde stada akın etmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu. 80 bin kişilik stadın 150 bine çıkarılan kapasitesi bile gelen insan seli karşısında yetersiz kaldı. Stad, törenin başlamasına henüz 3 saat kala doldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribün ve saha içini dolduran on binler, stada sığmadı. Dışarıda kalan yüzlerce davetli stat içindeki şöleni stat dışında kurulan dev ekranlardan izleyecek.


Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs