En Sıcak Konular

'Hesabı sandıkta soracağız'

15 Haziran 2013 18:23 tsi
'Hesabı sandıkta soracağız' Başbakan Tayyip Erdoğan, Sincan Pazaryeri'nde düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"ne katıldı. Erdoğan, eylemlerini sürdüren protestoculara 'Gezi Parkı'nı boşaltın, yoksa bu ülkenin güvenlik güçleri boşaltmasını bilir' diye seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin, milletin birliğini zedeleyemeyeceğini, heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade ederek, "Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık" dedi.   

  Başbakan Erdoğan, Sincan'da gerçekleştirilen 'Milli İradeye Saygı Mitingi'nde, meydanı dolduran yaklaşık 500 bin kişiye seslendi. Başbakan Erdoğan, miting meydanını dolduranları selamladıktan sonra başladığı konuşmasında Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

  "Biz bu yola kefenimizle çıktık. Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi, kökeni ne olursa olsun; demokrasiye, milli iradeye, ülkesine, istikbaline sahip çıkıyor" diye konuşan Erdoğan, bugün buradan dünyaya ses verdikleri için, milli iradeye sahip çıktıkları için meydanı dolduranların her birine tek tek teşekkür ettiğini söyledi. Erdoğan, "Muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizi kutluyorum. Biliyorum ki 17 gündür Türkiye'nin, dünyanın her köşesinde milyarlarca kardeşim bizlere dua etti. Dedeler, nineler, anneler, babalar, hatta çocuklar hükümetleri için, ülkelerinin huzuru için el açıp yakardı" diye konuştu.

  Türk milletinin meselelere sadece gözüyle değil, kalp gözüyle baktığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

  "Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz, kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bu meydanda tek bir gönül, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçakça tuzağı bozuyor, 'millet burada' diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz. Biz geleceği birlikte kurmak için herkese el uzattık, ama birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi? Bugün buradan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek, hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniriz, sükut ederek, 'mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek' direniriz. Ama onlar bunu anlamaz. Biz 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın, 27 Nisan'ın karanlığını işte böyle direnişle aştık. Birileri gibi sokaklara dökülen, eline taş alanlardan, molotof kokteyli alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar korna çalarak gürültü kirliliği yapanlardan, tencere tava çalarak komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Çevrecilikte gürültü kirliliği, görüntü kirliliği var. Bunların neresi çevreci, bunların derdi başka. Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. TDK'nin lugatından okuyorum. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. Aynı zamanda kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur."

  Başbakan Erdoğan, tüm bu vandallıkların hesabını yargıda soracaklarını belirterek, bunu takipsiz bırakmayacaklarını ifade etti. 8 ay daha sabredeceklerini ifade eden Erdoğan, "8 ay sonra sandık gelince hesabı sandıkta soracağız. Kapı kapı dolaşacağız. İnşallah sandıkları patlatacağız" dedi.

 
Başbakan Erdoğan’ı MHP’liler karşıladı

'Milli İradeye Saygı' mitingi için Ankara'nın Sincan ilçesine giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunu MHP'li gençler karşıladı. 'Dik dur eğilme ülkücüler seninle' sloganları atan grup Başbakan'ı bozkurt işaretleri ile selamladı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. konvoyunu durdurarak MHP gençleri selamladı. Gençlere teşekkür eden Başbakan Erdoğan daha sonra konvoyu ile mitingi alanına doğru hareket etti. Başbakan'ı bozkurt işarete yaparak uğurlayan MHP'li gençlerin elinde 5'er metre uzunluğunda 3 hilal bayrakları vardı. Ayrıca gençlerin ellerinde 'Dik dur eğilme ülkücüler seninle', 'Sen yanmazsan ben yanmazsam biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa', 'Bize Allah'tan korkmayı öğrettiler kuldan değil. Tehditlere boyun eğmedin asla eğme Etimesgutlu bozkurtlar' yazılı dövizler vardı.

CNN INTERNATİONAL'DAN CANLI BAĞLANTI

Taksim Gezi Parkı'ndan 9 saat canlı bağlantı yapan CNN International, AK Parti'nin Sincan mitingine 'dünya bülteni'nde birkaç dakikalık bir canlı bağlantı yaptı.

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs