En Sıcak Konular

Mumcu'dan Büyükanıt'a üstü kapalı eleştiri!

31 Temmuz 2007 21:44 tsi
Mumcu'dan Büyükanıt'a üstü kapalı eleştiri! Mumcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın “Biz anket şirketi değiliz ama Genelkurmay'ın tavrının seçim sonuçlarını etkilemediğini düşünüyorum” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a üstü kapalı eleştiri geldi. 

Mumcu, “devlet katlarında kendilerini vazgeçilmez görenler, milletin iradesinin esas ve asıl olduğunu gözardı ederler” dedi.

Türkiye'nin kutuplaşmaya sürüklenmemesi için mücadele ettiğini kaydeden Mumcu, “Bu sonucun tek sorumlusu kutuplaşmanın bir tarafı asla olamaz. Kutuplaşmada özellikle negatif kutup etkisi yaratan tarafı iktidar olmamıştır, AKP olmamıştır. Onun için AKP bugün tek başına iktidardadır, onun için AKP halkın yüzde 46'sının tercihi haline gelmiştir. Bin kere aynısı olsa, bin kere aynı sonuç çıkar“ diye konuştu.

Parti genel merkezinde basın mensuplarıyla sohbet eden Mumcu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın “Biz anket şirketi değiliz ama Genelkurmay'ın tavrının seçim sonuçlarını etkilemediğini düşünüyorum” şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Mumcu, şunları söyledi:

“Türkiye'de ne zaman vatandaşın karşısına ‘devlet otoritesiyle idare edilmek mi, millet iradesiyle devleti yönetmek mi' gibi bir çelişki veya bir tercih konulsa, milletin tercihi daima millet iradesiyle devleti yönetmektir. Devlet katlarında kendilerini vazgeçilmez görenler, milletin iradesinin esas olduğunu ve asıl olduğunu çok sık göz ardı ederler. Ve her göz ardı edişlerinde de aldıkları cevap aynıdır. 1950–1954–1965–1983–2002–2007. Bir şeyi öğrenmek, bir gerçeği öğrenmek için kaç kere tecrübe etmek lazım? Üç yıl boyunca Türkiye'nin bu kutuplaşmaya sürüklenmemesi için mücadele ettim. Ama kutuplaşmayı isteyenlerin sesi çok daha gür çıkıyor."

Mumcu, Genelkurmay Başkanı'nın “12 Nisan'daki açıklamanın arkasındayız” şeklindeki sözlerine ise yorumlamaktan kaçındı.

Türkiye'nin sorunlarını olağan demokratik yöntemler içinde çözmesi gerektiğine işaret eden Mumcu, “Demirel'in bana göre her sözü doğru değildir ama çok doğru bir sözü vardır. ‘Demokrasilerde çare tükenmez.' Çareyi demokraside arayacağız. Demokrasi dışından kendilerini çare gibi görenler çaresizliğin kaynağı olduklarını defalarca tecrübe etmenin üstüne hala anlamadılarsa benim söyleyecek sözüm yok“ diye konuştu.

Haber10



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs