Gizli zirve: "Cumhurbaşkanı adayı belirlendi" iddiası | " /> Gizli zirve: "Cumhurbaşkanı adayı belirlendi" iddiası | "/>

En Sıcak Konular

Gizli zirve: "Cumhurbaşkanı adayı belirlendi" iddiası

31 Temmuz 2007 21:30 tsi
Gizli zirve: Erdoğan Başbakanlık Konutu'nda, cumhurbaşkanlığına resmen aday olup olmayacağı tartışılan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le bir araya geldi. Erdoğan'ın Gül'le, Antalya'da da bir araya geldiği ve "son kararın burada verildiği" iddiaları da kulislere

Daha sonra, Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın da bu "sürpriz" zirveye katıldığı öğrenildi.

22 Temmuz seçimlerinin ardından çarşamba günü Antalya'da eşiyle birlikte tatiline başlayan Erdoğan, önceki akşam Ankara'ya döndü. Dün öğle saatlerine kadar Keçiören'deki evinde dinlenen ve ardınadn Başbakanlık'a gelen Erdoğan, YAŞ ile ilgili hazırlık yaptı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de YAŞ öncesi dün Başbakanlığa geldi.

"Gizli zirve" iddiası

Bu arada Gül'ün, Antalya'da Erdoğan ile kritik bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede "adaylık konusunda son kararın verildiği" ileri sürüldü. Gül, tek aday olduğu ve geçen nisanda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Anayasa Mahkemesi'nin "oylama sırasında 367 milletvekilinin bulunması gerektiği" yönündeki kararı nedeniyle seçilememiş ve adaylıktan çekilmişti.

Seçim kampanyası sırasında, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında muhalefete "adaylar listesi" sunarak "uzlaşma" arayacağını açıklayan Erdoğan, seçim sonrasında "Gül'ün kararı bizim için önemli" diyerek topu 5 yıldır sağ kolu olan Dışişleri Bakanı'na attı.

Ancak, ortaya çıkan yeni durum, "uzlaşma arayacağım" sözü veren Erdoğan'ı zor durumda bıraktı. Basında Erdoğan'ın, "Gül'ün ön alarak adaylık sinyali vermesinden memnun olmadığı" yorumları yer aldı.

"Karar verildi" iddiası

Ankara kulislerinde yoğun biçimde dile getirilen son iddiaya göre, AKP'nin tepesindeki iki isim olan Erdoğan ve Gül, cumhurbaşkanlığı konusunda izleyecekleri politikayı ve kimi aday göstereceklerini, Antalya'da yaptıkları gizli bir toplantıda belirledi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder'in cenazesine katıldığı geçen cumadan bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Gül'ün, bu süre içinde, Antalya'nın Belek bölgesindeki Rixos Premium Tatil Köyü'nde tatilini geçiren Erdoğan ile kritik bir görüşme yaptığı ileri sürüldü. İkilinin, Rixos buluşması sırasında, cumhurbaşkanlığı seçim süreci konusundaki politikalar ve Gül'ün adaylığı konusunda son kararı verdikleri iddia edildi.

MİLLİYET 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,750 µs