En Sıcak Konular

Telekom'dan rekabet açıklaması

31 Temmuz 2007 17:53 tsi
Türk Telekom, Türkiye'de şehir içi telefon işletmeciliğinin de rekabete açılmasının hizmet çeşitliliğinin artmasını sağlayacağını bildirdi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Telekomünikasyon Kurulunun şehir içi telefon işletmeciliğinin özel sektöre açılmasına yönelik kararını Bakanlar Kurulu onayına göndermiş olduğunun memnuniyetle karşılandığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türkiye'de şehirler arası ve uluslararası telefon işletmeciliği lisanslarının verilmesinin ardından, şehir içi telefon işletmeciliğinin de rekabete açılması hizmet çeşitliliğinin artmasını sağlayacaktır. Bu alana girecek şirketlerin yatırımları ile telekomünikasyon sektörünün büyümesi en büyük beklentimizdir.''

Türk Telekom'un, Türkiye'de telekomünikasyon alanında rekabetin tesis edilmesi için mevcut lisanslı operatörlere, tesislerine erişim imkanı verdiğini ve geliştirdiği altyapısını diğer kuruluşlarla paylaştığı belirtilen açıklamada, Türk Telekom'un bu çerçevede telekom sektörünün belli başlı şirketleriyle yerel ağa erişim anlaşması imzalamasının, ses ve veri pazarının gelişmesi, pazarın rekabete açılması sürecinde Türkiye için önemli bir adım olduğu, daha fazla şirketin bu alana yeterli yatırım yaparak girebilmesi için Türk Telekom'un her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.

-''SABİT ÜCRET HUKUKA UYGUNDUR''-

Açıklamada, son dönemde özellikle tüketici örgütlerinin yapıcı değerlendirmeleri ışığında atılan adımların sağlıklı bir diyaloğa yönelik umut yarattığına işaret edilerek, ''Bu diyalog, TÜDER tarafından organize edilen sektörün yetkili makamlarının ve bazı rakiplerimizin de katıldığı toplantıda başlamıştır. Bu diyalog, diğer tüketici örgütlerimizle de yapıcı bir şekilde devam edecektir'' denildi.

Diyalog çerçevesinde başta gelen görüşme konularının sabit ücret ve ücretlendirme süreleri olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Sabit ücret, Türk Telekom'un özelleştirilmesinden çok önce tartışılmış ve çeşitli kereler yargıya götürülmüş bir konudur. 2004 yılında Anayasa Mahkemesinin verdiği karara göre, Türk Telekom gibi sabit telekom operatörlerinin tahsil ettiği sabit ücretler hukuka uygundur ve kanunla tanınan bir hakkın uygulanmasıdır. Sabit ücret, hizmetin 365 gün ve 24 saat boyunca kullanıma hazır tutulması karşılığında ödenir ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki tüm sabit hat operatörleri de müşterilerinden sabit ücret tahsil etmektedir. Ayrıca Türk Telekom'un uyguladığı sabit ücret, AB ortalamalarının çok altındadır.

İkinci ve daha önemli nokta ise ücretlendirme periyodunun değiştirilmesidir. Bugün sektörde faaliyet gösteren cep telefonu operatörleri başta olmak üzere birçok şirket dakikalık ücretlendirmeyi kullanmaktadır. Ancak saniye bazlı ücretlendirmeye geçiş için başlatmış olduğumuz çalışmalarımız, Telekomünikasyon Kurumunun bilgisi dahilinde devam etmektedir. Yıl sonuna kadar bu opsiyonu Telekomünikasyon Kurumunun onayıyla yürürlüğe sokmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Böylece müşterilerimize mevcut tarifelerimiz yanında saniye bazlı ücretlendirme alternatifini de sunmuş olacağız.''
 
zaman



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs