En Sıcak Konular

Davutoğlu'ndan Westerwelle'ye tepki

12 Haziran 2013 21:22 tsi
Davutoğlu'ndan Westerwelle'ye tepki Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Alman mevkidaşı Westerwelle'nin Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamasına ve Alman Parlamentosu'nda gerçekleştirilen Türkiye oturumuna tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüşerek, mevkidaşının Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamasına ve Alman Parlamentosunda düzenlenen Türkiye oturumuna tepkisini dile getirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, bugün kendisini telefonla arayan Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ile ağırlıklı olarak Taksim Gezi Parkı olaylarını ele aldı. Davutoğlu görüşmede, Westerwelle'nin konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamaya ve Alman Parlamentosunda gerçekleştirilen Türkiye oturumunun cereyan tarzına yönelik tepkisini paylaştı.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu, bu çerçevede gösteri ve ifade özgürlüğü dahil her türlü demokratik hakkın kullanılabildiğini belirten Davutoğlu, demokrasilerin aynı zamanda bir kurallar rejimi olduğunu ve herkesin uyması gereken kanunlar bulunduğunu ifade etti.

Bakan Davutoğlu, Gezi Parkı olaylarında da halkın barışçıl gösteri hakkına saygı gösterildiğini ancak aşırı uç örgütlerin kanun dışı eylem ve hareketlerine müsamaha edilmediğini vurgulayarak, Almanya dahil tüm Avrupa ülkelerinde de benzer olaylar vuku bulduğunda farklı bir tepkinin gösterilmediğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çevre duyarlılığı içinde hareket eden barışçıl göstericilerin temsilcileri ile bugün görüşmekte olduğuna işaret eden Davutoğlu'nun, Türk demokrasisinin meseleyi kendi dinamikleri içinde çözebilecek güç ve olgunlukta olduğunu bildirdi.
 

aa

Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs